Alles van herpes

Het voorkomen

De goederen zijn niet op voorraad

Stel me op de hoogte bij aankomst?

Zykovir-gel, 5 ml, beschrijving:

Vorm van probleem

Gel voor uitwendig gebruik.

verpakking

Farmacologische werking

Het effect van Zykovir is te wijten aan de eigenschappen van het binnenkomende extract van groene theebladeren van catechinen, waarvan het grootste deel epigallocatechine 3-gallaat is, evenals sterk gedispergeerd colloïdaal zilver. Gel Zikovir heeft een uitgesproken ontstekingsremmend en analgetisch effect. Bevordert de snelle stopzetting van subjectieve gewaarwordingen (pijn, jeuk, branden) en ontstekingsverschijnselen, en versnelt de genezing van herpetische laesies. Door de aanwezigheid van twee actieve componenten is het effectief in elk stadium van hun ontwikkeling.

getuigenis

Zykovir is effectief voor gebruik bij herpetische huidlaesies

Contra

Zykovir is gecontraïndiceerd in geval van individuele intolerantie voor de bestanddelen van het geneesmiddel.

Speciale instructies

door de toevoeging aan de catechinen heeft Zikovir een vervenend (tonisch) effect. Dit komt door het feit dat catechinen - kleurloze kristallijne stoffen, gemakkelijk oxideren bij verhitting en in zonlicht, wat resulteert in een donkere kleur. Probeer te voorkomen dat u de gel op uw kleding krijgt of wacht tot de gel volledig is opgedroogd, waarna hij niet langer wordt geverfd.

structuur

  • Werkzame stoffen: groene thee-extract, colloïdaal zilver;
  • Hulpstoffen: gezuiverd water, propyleenglycol, carbopol, triethanolamine, methylparaben, propylparaben.

Dosering en toediening

De gel wordt 2 keer per dag met een dunne laag op de huid aangebracht, wachtend op volledig drogen of het overtollige product verwijderen met een servet.

Enige tijd na het aanbrengen van de gel wordt een film gevormd, waaronder de belangrijkste processen van de slag om Zykovir's werkzame stoffen met het virus plaatsvinden en die voorkomt dat de huid vocht verliest.

Gel Zikovir kan worden gebruikt zelfs voor het optreden van bubbel uitslag, kan ook worden gebruikt voor schade aan de lippen - krassen, scheuren, tatoeages. Ze smeren de huid en slijmvliezen 2 keer per dag.

Opslagcondities

Bewaren bij temperaturen tussen + 5 ° C en + 25 ° C.

Vrouwenforum JustLady

herpes

Tutta 19/11/2012

Hana-Tsarina 21/11/2012

Ten eerste, let op je immuniteit, vaak verschijnen herpes op een achtergrond van problemen ermee. En als een ambulance nodig is voor herpes, probeer dan de zikovir. Hij verscheen niet zo lang geleden, maar het helpt en de waarheid is goed.

ellada 26/11/2012

Tutta 28/11/2012

Hana-Tsarina, 21/11/2012 - 14:04, schreef:

Valide 28/11/2012

Tutta, 28/11/2012 - 13:13, schreef:

Soric 28/11/2012

Hana-Tsarina 29/11/2012

Tutta, 28/11/2012 - 13:13, schreef:

ze helpen me ook niet, dus toen ik op zoek was naar een goede remedie, kwam ik onlangs een zikovir tegen. Meer precies in de apotheek werd een poging gedaan. Het is goed gegaan. De samenstelling van zilver en groene thee-extract. Soms gebeurt het zelfs vóór de bubbels niet, als je meteen zalft.

Lina89 11/12/2012

Hana-Tsarina 26/12/2012

Elcona 29/12/2012

Hana-Tsarina, 26/12/2012 - 20:40, schreef:

Trouwens, hoe gaat het met de geur? Volgens kleur begrijp ik kleurloos.

5 beste remedies voor herpes

Als je niet ingaat op de medische details over het effect van herpes op het hele lichaam, kunnen we kort zeggen: het is erg onaangenaam. Een van de problemen waar dit virus toe in staat is, is huiduitslag op de rode rand van de lippen. Pijnlijke, enigszins esthetische en achterlatende littekens, als te behandelen met onvoorzichtigheid.

Wat moet ik doen? Verzoenen of vechten? Natuurlijk, de tweede, vooral als farmaceutische prestaties maken het gemakkelijker om dit alomtegenwoordige virus te bestrijden. En de beste remedies voor herpes op de lippen worden uitgebreid besproken in ons artikel.

acyclovir

Acyclovir - de beste goedkope zalf van herpes op de lippen. De kosten van een tube met een zalf van 5 g zijn ongeveer 25 roebel. Analogons: Zovirax (185 roebel.), Herperax (65 roebel.).

Voordelen. De werkzame stof, acyclovir, is een krachtig antiviraal middel dat penetreert in een cel die is geïnfecteerd met het herpesvirus en de sequentie in de DNA-keten breekt, waardoor verdere reproductie van het virus wordt voorkomen. Omdat het virus niet in staat is om zijn eigen "klonen" te creëren zonder de deelname van menselijk DNA - de voorspelling is begrijpelijk: de "vijand" is verslagen, het gerecht zegevierde.

Bovendien, in het huis medicijnkastje Acyclovir zalf is niet alleen nuttig in gevallen van "bloei" van de lippen - gordelroos, waterpokken, herpes genitalis: alle vormen van het virus kan worden behandeld met deze zalf.

Nadelen. De meest kwetsbare patiënten - zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven - zal niet in staat om optimaal te profiteren van Acyclovir te nemen, als het werkzame bestanddeel dringt vloeiend over in het lichaam van de foetus via de placenta en vond sporen van aciclovir in de moedermelk. Dit betekent dat koortsblaasjes, dat verscheen op haar lippen tijdens de zwangerschap vereist een zeer voorzichtige aanpak van de behandeling met dit geneesmiddel: Alleen bij het afwegen van de risico's en voordelen voor de foetus naar de moeder. Het voeden van een beetje makkelijker: op het moment van de behandeling met acyclovir kan overschakelen op flesvoeding, en een week na afloop van de cursus, ga terug naar het geven van borstvoeding.

Bovendien kan een onplezierige verrassing het pellen zijn van de gebieden waarop de zalf is aangebracht. Daarom wordt het gebruik van Acyclovir aanbevolen om afgewisseld te worden met antiseptische crèmes die vochtinbrengende en regenererende stoffen bevatten.

Conclusies. Ondanks ernstige contra-indicaties voor zwangere en zogende mensen, blijft Acyclovir een van de beste middelen om herpes te bestrijden. Rating: 10 punten op tien.

beoordelingen. "Het is zeer effectief tegen herpes op de lippen, en de prijs van een mens, maar je moet ervoor zorgen dat na het drogen zalven verwijder de restanten -. Of op de lippen verschijnen slordig gelige vlekken, wat niet erg leuk, vooral op het werk of in een openbare plaats"

Zovirax

De kosten van een buis met een gewicht van 5 g. is ongeveer 185 roebel.

voordelen. Hoewel Zovirax een analoog is van Acyclovir, verdient deze crème een aparte vermelding. De reden hiervoor - propyleenglycol, dat deel uitmaakt van het medicijn. Deze stof vergemakkelijkt aanzienlijk de bestrijding van het virus, omdat dankzij propyleenglycol, aciclovir, de werkzame stof, effectiever penetreert in cellen die zijn geïnfecteerd met het herpesvirus.

Bovendien wordt Zovirax, in tegenstelling tot paraffine of vaseline-gebaseerde zalven, beter geabsorbeerd in de huid van de lippen, waardoor er geen vette of vochtige sporen op achterblijven.

tekortkomingen. Hetzelfde als Acyclovir, met de toevoeging in de vorm van allergie of intolerantie voor propyleenglycol.

bevindingen. De effectiviteit van het medicijn tegen herpes ligt op een hoogte. En als u het volgens de instructies gebruikt (en nog beter - volgens het recept van de arts), dan zult u Zoviraks zelf een score van 10 punten geven.

beoordelingen. "Ik vond Zovirax erg leuk. Vergeleken met andere zalven van herpes, die ik vroeger behandelde, is dit de beste. Het smelt of verbleekt niet en laat een karakteristieke film achter op de lippen, wat erg vervelend is. Vanwege de lichte consistentie van een kleine buis genoeg voor een lange tijd, zeer economisch besteed".

Fenistil Pencivir

De kosten van een tube met 2 g. crème, is ongeveer 240 roebel.

voordelen. In deze crème is de werkzame stof penciclovir, een nog krachtiger antiviraal middel dan aciclovir.

Crème Fenistil Pencivir, gebruikt vanaf het allereerste begin van de manifestaties van herpes, is in staat om met bijna 50% de tijd te verminderen waarin het virus uw lippen siert. En de hulpstoffen (petrolatumolie, witte paraffine, enz.) In Fenistil beschermen de huid tegen uitdrogen en voorkomen het litteken van de wonden. Met zo'n complexe actie kun je de crème aanbevelen als behandeling voor vaak of regelmatig terugkerende episodes van verergering van herpes (die in feite uitslag op de lippen zijn).

tekortkomingen.Hoe sterker het effect van het medicijn - hoe meer contra-indicaties het heeft: het bekende farmaceutische axioma. In het geval van Fenistil Pencivir is er geen verbod meer op zijn gebruik - dezelfde zwangerschap en borstvoeding, maar ze zijn veel ernstiger: alleen in gevallen waarin het voordeel voor de moeder onmetelijk groter is dan de schade voor het kind. Borstvoeding vereist verplicht overleg met een arts voordat de behandeling met dit medicijn begint. Nou, het verbod op behandeling Fenistil kinderen onder de leeftijd van 12 jaar.

bevindingen. Als je, na de tekortkomingen van het medicijn te hebben bestudeerd, hebt besloten dat Fenistil Penzivir - zoiets als massavernietigingswapens - niet snel conclusies trekt. Dit is een van de beste, effectieve en veilige middelen voor herpes, als het volgens de instructies wordt gebruikt. En als u de bijsluiter negeert, is elk geneesmiddel gevaarlijk. Daarom eenduidige 10 punten op tien.

beoordelingen. "Ik begon deze crème te gebruiken en begon op te merken dat herpes-recidieven veel minder vaak voorkomen dan voorheen. En de zweren gaan sneller voorbij. Misschien komt dit door het feit dat de crème de lippen verzacht en voorkomt dat de herpesbellen barsten, zodat deze gebieden sneller genezen".

panavir

De kosten van een tube met gel 30 g. is ongeveer 800 roebel.

voordelen. Panavir is de beste remedie voor herpes op de lippen voor mensen die gelijktijdig lijden aan herpes en afschuw voor synthetische drugs. Deze gel bevat een natuurlijke substantie: plantenpolysaccharide, die de activiteit van het virus remt en, belangrijker, de vitale functies van geïnfecteerde cellen verbetert. Dit betekent dat de cellen waarin het herpesvirus is binnengedrongen minder snel ontregeld zullen sterven en zelfs het vermogen zullen krijgen om te herstellen van een virale aanval.

tekortkomingen. Zoals elk antiviraal middel dringt de werkzame stof Panavir gemakkelijk door de celmembranen in de weefsels van het menselijk lichaam (anders kan het eenvoudigweg niet bij het virus komen). Door deze eigenschap kan het polysaccharide de moedermelk en de placenta binnendringen. Verder is alles duidelijk: voor borstvoeding en zwangere Panavir mag alleen worden gebruikt voor het voorschrift van de arts.

De instructies voor het medicijn geven aan dat mensen met een nieraandoening ook niet betrokken mogen worden bij de behandeling van herpes met de hulp van Panavir.

bevindingen. De natuurlijke oorsprong van Panavir is een groot pluspunt. Maar de prijs is naar onze mening te hoog. Daarom wijzen we hem een ​​schatting van 9 van de 10 toe.

beoordelingen. "De arts heeft gekozen voor de afwisseling van Acyclovir en Panavir, zodat het virus "niet wennen". Inderdaad, 2 maanden na het vrijwel constante gebruik van deze gels, begonnen herpes zeer zelden te verschijnen".

Natuurlijke etherische oliën

De kosten van een fles van 15 ml variëren van 35 tot 110 roebel, afhankelijk van de fabrikant.

voordelen. Vluchtige stoffen, die deel uitmaken van etherische oliën, hebben een aantal nuttige eigenschappen. Antiviral is een van hen. Tea tree olie, spar, den, citroen, geranium, kruidnagel - dit is een effectief hulpmiddel om het herstel te versnellen. Maar wat nog belangrijker is (vooral voor mensen die lijden aan frequente uitbarstingen van herpes op de lippen) is het vermogen van essentiële oliën om terugval te voorkomen. Het werkingsmechanisme is eenvoudig: de herpes, eenmaal gevestigd in het lichaam, nergens en verdwijnt nooit. Hij wacht gewoon op het immuunsysteem om afgeleid te worden door verkoudheid, griep, gastritis en zo. En alleen dan kijken de herpes uit de schuilplaats en nemen ze om je gezicht te versieren met uitslag op je lippen of gordelroos op je buik.

Natuurlijke etherische oliën versterken de natuurlijke afweer van het lichaam en ondersteunen het immuunsysteem in toon. Daarom zijn ze een onmisbaar hulpmiddel voor de preventie van herpes. Bovendien kunnen ze op elke geschikte manier voor u worden gebruikt: voor het bereiden van een emulsie (1 deel etherische olie voor 3 delen plant) en wrijf het in whisky, "ingang" in de neusgaten; inhaleren, aanbrengen in aromalamp, toevoegen aan badwater. Mee eens, dit is veel leuker dan het toepassen van een smaakloze zalf op de lippen en dan lang van haar "ziekenhuis" -smaak te genieten.

tekortkomingen. Nou ja, waar zonder hen. Ten eerste, als u de neiging heeft om allergische reacties te krijgen, moet u voordat u oliën gebruikt een allergische test uitvoeren. En als de manifestaties van allergieën ernstig zijn, dyspnoe, bronchospasmen, enzovoort, moet u het idee van het genezen van essentiële oliën opgeven.

Gebrek nummer twee: oliën zijn effectief genoeg als een preventief middel, maar met reeds verergerde herpes zijn ze machteloos.

En als laatste: etherische oliën kunnen de huid zowel verzachten als opdrogen tot de staat van perkament, wat voor de gevoelige huid van de lippen de versnelling kan betekenen van het begin van een nieuwe herpes herpes.

bevindingen. Met de juiste benadering van de keuze van olie en het gebruik ervan zonder fanatisme (en na het uitvoeren van allergische tests op de huid van de binnenkant van de onderarm), zullen essentiële oliën een van de beste natuurlijke remedies worden om herhaling van herpes te voorkomen. Maar aangezien ze bij de behandeling van deze aandoening alleen voorwaardelijk helpen - het verloop van de ziekte vergemakkelijken als onderdeel van een complexe therapie, verminderen we de score tot 9 punten.

beoordelingen. "Van de vroege herfst tot de lente draag ik constant een fles met een mengsel van oliën (bereid uit kruidnagel, thee en eucalyptus) in mijn tas, letterlijk elke 2-3 uur smeer ik de neusholtes. Ik merkte dat na het starten van deze methode, ik 1-2 keer per seizoen koud kan worden, vergeleken met 7-8 keer eerder. En herpes begon zeer zelden te verschijnen".

Wat is belangrijk om te weten wanneer je de beste remedie voor herpes op de lippen kiest?

De effectiviteit van lokale remedies (zalven, gels) voor de behandeling van herpes is een relatief concept. Ze helpen om te gaan met externe manifestaties van de ziekte, maar zijn niet in staat de activiteit van het virus in het lichaam te beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om de volgende regels te onthouden:

  • frequente recidieven van herpes of te veel laesie op de lippen - dit is een gelegenheid om een ​​arts te raadplegen die geneesmiddelen voor intern gebruik zal voorschrijven die de virusactiviteit op het systemische niveau onderdrukken;
  • de algemene toestand van het lichaam is het belangrijkste criterium waarmee het herpesvirus "bepaalt" of het tijd is om wakker te worden. Daarom kan de inname van vitamines (in het bijzonder vitamine C), de correctie van voeding en levensstijl, de afwijzing van slechte gewoonten je helpen om het bestaan ​​van herpes helemaal te vergeten;
  • met overvloedige uitbarstingen op de lippen tijdens herhaling van herpes is het zinvol om na te denken over het kopen en gebruiken van antibacteriële zalven en crèmes, omdat er een hoog risico is op secundaire infectie wanneer bacteriën in de wond op de lippen terechtkomen. Raadpleeg een arts voor een juiste selectie van dergelijke fondsen.

acyclovir

Vormen van vrijgave

Instructies voor aciclovir

Acyclovir is een antiviraal geneesmiddel. Gebruikt om te vechten tegen herpes simplex - herpes simplex-virus. De brede prevalentie van dit virus hangt samen met de resistentie tegen de gevolgen van schadelijke omgevingsfactoren, een lange incubatietijd en de aanwezigheid van meerdere infectieroutes. Het volstaat om te zeggen dat ongeveer 95% van de wereldbevolking drager is van het herpesvirus. Dergelijke dreigende statistieken zijn echter geen reden om een ​​noodgeval te melden, omdat herpesinfectie manifesteert zich klinisch alleen onder bepaalde voorwaarden, in het bijzonder - met een verminderde immuunstatus van de drager van het virus. Na activering kan de infectie kenmerken van een acute of chronische ziekte krijgen. Met een significante afname van de immuniteit bestaat het risico van een gegeneraliseerde (systemische) infectie. Acyclovir is een effectief middel tegen herpesinfectie. Zijn actieve metaboliet, acyclovirtrifosfaat, wordt in de DNA-streng van het virus geïnstalleerd, beschadigt het en blokkeert de replicatie (vermenigvuldiging) van het virus. Acyclovir toont hoge efficiëntie, veiligheid en selectiviteit van een specifieke actie. Tot op heden kan dit medicijn het medicijn worden genoemd van de eerste lijn van anti-herpetische therapie, de zogenaamde. "De gouden standaard." Het gebruik van het geneesmiddel bij zuigelingen, die drager zijn van het herpesvirus, vermindert de duur en ernst van manifestaties van infectie en verhoogt de immunostimulerende eigenschappen van immunotrope geneesmiddelen. Indringend in de geïnfecteerde cel wordt Acyclovir omgezet in acyclovirtrifosfaat door het enzym thymidinekinase, dat de biosynthese van viraal DNA onderdrukt. Thymidinekinase is aanwezig in zowel menselijke cellen als virussen, maar in de laatste bindt het actiever aan Acyclovir, waarbij het veel sneller zijn actieve vorm vormt.

Dit verklaart de selectiviteit van het medicijn en zijn hoge veiligheidsprofiel. Tabletten Atsiklovir effectief tegen het herpesvirus typen 1 en 2, opyassyvayuschego-korstmos. Het wordt zowel voor therapeutische als preventieve doeleinden gebruikt. Acyclovir-tabletten worden in systemische laesies getoond als de lokale vorm van het geneesmiddel (zalf, crème) gedurende 10 dagen niet werkzaam is geweest. Bij orale toediening wordt ongeveer 15-30% van de werkzame stof in de systemische circulatie geabsorbeerd. De halfwaardetijd van het medicijn is 3,3 uur. De uitscheiding wordt uitgevoerd door de nieren en, in mindere mate, door de darm. Bij ernstig nierfalen wordt het gebruik van Acyclovir niet aanbevolen. Wanneer het medicijn wordt ingenomen, is het noodzakelijk om de functionele status van de nieren te controleren en de karakteristieken te volgen die deze kenmerken. Acyclovir is geen middel om de overdracht van genitale herpes van de ene seksuele partner naar de andere te voorkomen, dus mensen die drager zijn van de actieve vorm van het virus moeten onbeschermde seks vermijden. Uitwendige vormen van Acyclovir zijn niet bedoeld voor toepassing op de slijmvliezen van de mondholte, ogen, genitaliën.

Hoge incidentie van herpes infectie, een breed scala van haar klinische verschijnselen, esthetische schade veroorzaakt aan dringende de noodzaak om het antivirale geneesmiddel met een gunstig veiligheidsprofiel, een hoge selectiviteit van actie en een adequate kosten te kiezen te maken. Acyclovir, dat voornamelijk geproduceerd binnenlandse farmaceutische bedrijven (Synthesis, Vertex, Tatkhimpharmpreparaty, Atoll etc.) volledig aan de bovenvermelde criteria, en biedt een rationele geneesmiddeltherapie voor een bepaalde patiënt met een bepaalde vorm van besmetting, hetgeen de hoge efficiëntie minimum aan effecten.

mededeling

Meisjes, laten we de effectieve manieren delen om van de "kou" (herpes) af te komen

Reacties (62)

Persoonlijk help ik zovirax niet, alleen aciclovir crème. Ze zeggen dat het heel goed is om Carvalon in het begin in brand te steken. Ik weet dat de beste procedure om er in 2 dagen van af te komen, een persoon is (procedure in fiz kabinetten) - dit is kracht. Lange tijd na de kou passeren zeer rode vlekken door de huid. Meerdere keren zag ik zulke ronde transparante patches, maar ik heb het niet geprobeerd.

Creamaciclovir moet in het begin en vaak worden gebruikt - het helpt bij de beginfase, wanneer de bubbels nog niet zijn gevormd en de jeuk al bestaat.

Ook voor mij helpt atsiklovir of helpt het, en niet alleen in een eerste fase)))

Ik heb Darsonval thuis, maar ik wist niet eens dat je het kunt gebruiken om herpes te bestrijden. Wow!

Ik word lid van Acyclovir)

En ik gebruik acyclovir en carvalole (wanneer ze ergens naartoe moeten).

Oh, deze infectie kleeft al jaren aan mij. Het is als een lakmoesproef van het lichaam - het lijkt tegen de verzwakking van de immuniteit. Er was een hele hoop lipsticks tegen lippenstift, zalven van alle soorten, dan alleen niet dichtgeschroeid. De acyclovir-tabletten hebben me geholpen, alleen ik moet volgens de regeling geduld en drinken hebben, zonder een enkele ontvangst te missen.

En wat, na het drinken van deze cursus, voor altijd kwijt? Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat hij deze infectie nooit voor altijd zal krijgen. Als hij eenmaal in het lichaam is gevallen, zal hij daar leven tot zijn dood

Nee, natuurlijk raakte ik er niet vanaf, maar laten we figuurlijk zeggen: "Ik stortte het in een lethargische droom" Ugh-pah-pah!

Als je al het lichaam kreeg, nu heel vaak kinderen worden geboren met deze eerste groep van het virus, zit hij in de zenuwuiteinden van onze ruggengraat en is het wachten op de tijd om eruit te komen naruzhu.Gerpes geactiveerd, niet alleen voor koelen / verwarmen (in de zon), maar ook op stress, die nu vaker voorkomt. Daarom is het onmogelijk om volledig van het virus af te komen, alleen om het in slaap te laten komen met behulp van leasing en argenine.

Acyclovir in tabletten en zalven. hoe zeg je dat? Herpes is volwassen met hen precies hetzelfde als zonder hen. Tenminste ik heb. Maar in de herfst van 2007. Bij mij is alleen hij begonnen te worden genageld, ik heb besloten hem of hem een ​​andere methode "te verslaan". Op dat moment was ik dol op oliën, en deed weinig kabbelende: letterlijk een theelepel druivenolie (basis) + 2-3 druppels olie van bergamot, rozemarijn en cipressen, in mijn opinie. Daarna, met een wattenstaafje gedrenkt in dit mengsel en op herpes gehouden, door de watten in de huid te drukken. Branden, stekende, getrokken, maar ik weer Makala vasthouden aan het mengsel en bleef herpes (en dit was nog aan het werk), ging ik naar huis, en de nacht ook gemaakte applicaties. 'S Morgens kon ik mijn ogen niet geloven - er was geen blaas, alleen roodheid, maar ik bleef deze plek van tijd tot tijd smeren. De volgende dag was er geen spoor dat er iets hamerde. Op de derde dag was er niets in plaats van de "ziekte"! Ik weet niet of ik had geluk, want, + ik kan kort geknipt in een vroeg stadium van ontwikkeling van herpes, maar sindsdien, mmm, maar verscheen niet herpes.

maar waar deze oliën te nemen.

In apotheken of speciaal. dln basisoliën - het type druif, avocado, perzik -. butylki van 50 ml en etherische oliën (die weinig strikt gedoseerd werd toegevoegd, druppels) - bergamot, rozemarijn en ilk - butylkov in 10 ml. Dat is gewoon niet alle natuurlijke oliën in dezelfde apotheek zijn synthetische oliën, zoals ze zeggen, "schoonheid", en kostte 20-50 roebel, en deze oliën misschien niet veel waard. In de apotheek heb ik Bergland-oliën gebruikt, het zijn kwaliteit.
Maar u moet er alleen rekening mee houden dat als iemand er één heeft geholpen, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat deze tool een ander helpt. Vooral olie, ze zijn over het algemeen allergisch.

maar waar deze oliën te nemen.

Over het algemeen zijn er geen wonderbaarlijke manieren. Het is tenslotte een virus en blijft in het lichaam doordringen. Provocateurs handeling en hyperthermie en hypothermie en SARS in het algemeen enige afname in de weerstand van het organisme leidt tot een uitbarsting van bellen die typisch is voor herpes. En het allerbelangrijkste is om uw gezondheid te bewaken, preventieve maatregelen tegen immuniteit te nemen en dan zullen er geen luchtbellen zijn. En als ze - om de beste uitgebreide behandeling door met pillen van acyclovir in de regeling op hetzelfde moment het vervagen van de getroffen oppervlak zalven, die elk afzonderlijk geschikt: Zovirax, acyclovir, panavir, Famvir, Valtrex, etc. Maar de thermische procedures moeten worden verwijderd om verdere progressie van terugval te voorkomen.

Ik drink elk jaar immunomodulerende tabletten AMIXIN. Ik drink 6 weken 1 tablet per week, ze kosten 454 roebel voor 6 tabletten. Ze stort nooit herpes uit. Het organisme blijft op een goed niveau. Ja, en als je het hebt, koop dan een tea tree-olie van goede kwaliteit. Het is raadzaam om netwerkers te kopen.

maar de tea tree olie heeft me niet geholpen.

Over het algemeen sympathiseer ik met u, tenzij u een topmanager bent die altijd in vorm moet zijn. Deze pillen hebben een zeer grote "terugdraaiing" - wanneer u stopt met drinken, verslechtert uw gezondheid sterk en krijgt u met uw gezondheid zeer onaangename en onverwachte dingen.

Ik dronk Amiksin vorig jaar. Maar dit is de tweede keer dat de herpes op de lippen komt. Zovirax was zwakker acyclovir. Nooit in zijn leven was deze infectie dat niet. De laatste paar jaar hebben veel stress en veel zieken geen tijd om te herstellen, zoals opnieuw. Heeft analyses overhandigd - een lage hemoglobineconcentratie. Blijkbaar verminderde immuniteit.
Waarschijnlijk zijn er herpes in ieder van ons, maar wordt hij wakker onder gunstige omstandigheden voor hem.
Terwijl worstelen met de aanvulling van ijzer) en het eten van bessen, en de hond steeg (stroop)

Ik heb de pleisters geprobeerd - super! Ik heb er één op mijn werk geplakt tot 2,5 uur voor de lunch, en dus nam het oedeem onmiddellijk met een factor 2 af. Dan 's nachts geplakt, alles - de lip is normaal!)))))

Vertel ons alstublieft de naam en, indien mogelijk, de grootte. En dan wordt alles 's nachts gebrouwen, sta je' s ochtends op, is alles al "opgeblazen": een grote patch is nodig.

Niet, een pleister van het kleine formaat, bekend als transparante pleisters tegen pryshchikov, en dus dezelfde maat 1 sm * 1 sm, bedrijven "Compeed".

Bedankt. Koop, kan wanneer passen.

Ik heb ook dit pleister geprobeerd - daaronder wordt de huid van de lip zacht, bijna geleiachtig. Helaas werd de situatie na de verwijdering van mij erger, d.w.z. de ontwikkeling van herpes was op zichzelf.
Eens was er slechts een nachtmerrieachtig lang proces, toen de bubbels al voorbij waren, maar de wond niet overgroeid was - het belangrijkste was dat de korsten zich snel begonnen te vormen.
Dan heeft de dermatoloog mij al een Actovegin gel geadviseerd die transparant is en deze korst weergeeft - hier heeft het geholpen om dit alles sluw weg te werken.

De meest effectieve manier is om een ​​behandeling in het antiherpetisch centrum te ondergaan. Voor altijd te ontdoen van deze pijn is onmogelijk, maar maak huiduitslag zeldzamer en minder significant - vrij.

Voor de eerste keer in april 2009 ben ik dit ongeluk tegengekomen. Herpes kwam uit op de bovenlip, in het begin was ik in de war en wist ik niet wat ik moest doen, als gevolg daarvan kocht ik Acyclovir - besmeurd - het resultaat is minimaal, omdat. Herpes werd pas na 2 weken genezen en het litteken bleef. Na een bittere ervaring ben ik naar een arts gegaan - zodra het tintelen begon, zou u onmiddellijk Aciclovir 200 mg tabletten moeten nemen volgens het schema (aangegeven in de instructies). Meisjes, dit heeft me echt geholpen. Twee keer getest - zodra ze de ontsteking begon te voelen - dronk ze de pillen - herpes was tijdens de nacht verloren.

Ik heb onlangs een herpes-virus opgelopen, ik heb er nooit mee te maken gehad en nu, bij de minste onderkoeling, zwellen mijn lippen ((

Ik ben voor acyclovir. Zelfs als de bubbels al zijn verschenen, gaat het veel sneller.

Ik heb hier niet zo lang geleden voor mijzelf een wondermiddel ontdekt, en niet medicinaal, maar cosmetisch (zoals beschreven in de instructies). Ik werd geadviseerd door een goede apotheker. Allomedin *. Bij mij is vrijwel alles voorbij. En een belangrijk detail: het is niet vies om te gebruiken, niet vettig, geabsorbeerd, economisch, vereist geen permanente toepassing, hygiënische containers. Ik raad aan)))

Ja, ik gebruikte Allomedin, droogt echt goed en op de lippen is het helemaal niet zichtbaar (het is een transparante gel).

Ik kan alcohol niet op mijn lippen houden, dus ik ben makkelijker met deze gel. Ja, en het moet slechts 2-3 keer per dag worden toegepast. Bij mij gebeurt dit probleem met labiums na de stomatoloog, lippen hebben het zwaar tijdens de behandeling (((en erna was er één mislukte poging tot terugval die op een dag was vergeten.

het lijkt mij dat de cauterisatie alleen maar erger is. naar mijn mening kun je de bubbels niet drogen.

In het begin stopt het gewoon de verspreiding van herpes. Het droogt het. En uiteindelijk, over een dag of twee, vertrekt deze "korst", dat is alles.

als je niet verbrandt, dan zal je niet barsten en de pijnlijke zweren hiervan zullen dat niet zijn. om acyclovir toe te passen. het stopt de distributie. hij is speciaal hiervoor.. persoonlijk ben ik het meest gehinderd door de pijn. zo lelijk... dus ik probeer te voorkomen dat het op geen enkele manier verschijnt :) als je de tijd hebt om acyclovir op de eerste dag aan te brengen, dan zijn er vrijwel geen luchtbellen.

Bij mij (fie-fie-fie) zijn al meer dan 2 jaar herpes niet aanwezig. Positieve indrukken bleven over van allomedine (vanuit cosmetisch oogpunt kunnen ze overal worden besmeurd, het kan nog steeds niet worden gezien).

Ik heb ook je transparantie over je recall opgemerkt en zal dit voor de toekomst onthouden. niet altijd is het mogelijk om thuis te zitten :)

Meisjes, hier en ik hebben hetzelfde probleem, dus ik kreeg herpes, ik heb geen kracht. Gisteren een beetje geknipt, maar vandaag zie ik de lippen in tweeën toenemen, maar het is niet de eerste keer in een maand (ik weet niet hoe ik deze aanval moet genezen.

En welke atsiklovir- of antivirale middelen helpen sommige niet? Ik heb echt ook onlangs dezelfde Zovirax niet opgeslagen, maar wat te doen, we hebben de andere niet (

Meisjes ja jij dat, waarom er niets is, er is een docosanol, een modernere remedie tegen herpes, heel Europa is al lang behandeld en we zitten allemaal met acyclovir.

En wat voor soort docosanol? Dus de voorbereiding heet ?? waar het specifiek wordt verkocht, door de manier waarop het in tabletten of zalf is ??

Het dokosanol is een werkzame stof zalf tegen herpes en het medicijn zelf wordt erazaban genoemd, althans in ons land, in Europa, hoorde dat de namen anders zijn.

Meestal gebruik ik "Acyclovir" als de herpes net begint te verschijnen - het helpt. Nu heb ik de borst gegeven en toen de winter vylazit begon, was deze infectie vreselijk bang, je kunt geen medicijnen gebruiken. Ze redde tandpasta, zodra haar lip begon te jeuken, tintelde, toenam, paste ze heel genereus toe en herhaalde ze verschillende keren in 2-3 uur. De lip was een beetje opgezwollen op een dag die volledig voorbij was. Als u geen medicijnen kunt gebruiken of niet bij de hand hebt - optie. In het algemeen moet het probleem natuurlijk van binnenuit worden opgelost.

Ik voel bijna iets ongewoons op de lip - ik onmiddellijk aciclovir. op vijgen een spotje of herpes - het belangrijkste om op tijd te zijn! ))))) als het puistje - niets zal hem overkomen, en als herpes, dan hebben zelfs de bubbels niet echt de tijd om zich te vormen. let gewoon op je gevoelens, als je weet wat er vaak op de lip komt.

Ik word alleen gered door antivirale medicijnen binnenin. Een jaar lang zeker. En extern vermindert alleen de symptomen, niets meer.

Binnen lysine, dan argenine. Van de buitenkant, we cauteriseren met triple cologne, waarin we op voorhand de ampul van analgin toevoegen.

Nou, vergeet niet over zink + vitamine C

En ik leg een film van rauwe eieren en gaat snel voorbij.

Als we het hebben over de natuurlijke middelen, dan kun je het oor ook met zwavel besmeuren

En melksap van ui op een snee

Zovirax binnen, 5 tabletten per dag elke 4 uur gedurende 5 dagen en zalf met dezelfde naam in hetzelfde schema, is een virale infectie en waar zijn de folkremedies?

Uiterlijk neem ik Viru-Merz, het droogt goed en blokkeert de verdere ontwikkeling en nadat het zweertjes vormen niet zoals na acyclovir, binnen Valtrex.

Honderd keer zal ik gaan!
Voortdurend knallend "koud", zodra een beetje blaast of plotseling stress, uitgeput. Totdat ik bij een goede dokter kwam. Heeft Valtreks benoemd, de waarheid om te drinken was noodzakelijk, bijna 3 maanden, en plezier niet van goedkoop. Maar nu ben ik alle huiduitslag vergeten. Zalf is tenslotte, verwijder de uitwendige tekens, en ze worden veroorzaakt door een infectie, zitten binnen, het moet worden uitgeroeid

en voor mij schreef de immunoloog tegen Valtreksu nog kaarsen, vitamines en
Amiksin, het is allemaal drinken volgens het schema. Bij mij werd het ontdekt onder analyses
herpes van type 6. De dokter zei dat ik hem kon ophalen in het transport.

Ja, alles onder het schema of plan, complexe behandeling.

en waarom je al zo lang Valtrex drinkt. Of hangt het af van het type virus?
Ik nam alle 10 dagen. En nog een Seltzink.

Blijkbaar hangt het type virus af.
Na Valtrex onmiddellijk een nieuwe panavir.
Maar al een jaar, want herpes mij omzeilt het feest. Natuurlijk moet je je gezondheid temperen en bewaken, omdat het allemaal te maken heeft met zwakke immuniteit en stressvolle situaties. Met een goede gezondheid zal de afweer van het lichaam niet toestaan ​​dat het virus actiever wordt. De dokter zei dat je geen herpes pillen kunt krijgen, je kunt ze alleen maar "wurgen".

en de dokter vertelde me dat elke persoon een herpesvirus in het lichaam heeft, in een latente vorm (slapend) of wakker wordt, in een actieve.

Ja, ja, dat is wat ik wilde zeggen)

Oma, ik herinner het me, zei dit: tijdens de bloei moet je 5-7 jonge bloemen van paardebloemen eten en herpes niet)
Ik heb het niet gecontroleerd, ik had zijn t-t-t niet. Mijn moeder, uitgeput, at de jonge bloemen van een paardebloem, zei, het hielp, 4 jaar zonder terugvallen. Is het geen placebo?

Acyclovir zalf is een geweldig klein ding! Zodra ik voel dat mijn labium jeukt en deining begint, smeer ik onmiddellijk. En over een paar dagen gaat alles voorbij. Het gebeurt dat er geen zalf bij de hand is, en het flesje begint te zwellen. Dan helpt gewone tandpasta mij.

Toen ik uit de pap overging, had mijn broer nooit herpes. Een keer per jaar. Ik acyclovirum, 2 weken en zo.

Zovirax - aanwijzingen voor gebruik, analogen, reviews en laat formulieren (zalf oog 3%, 5% crème, tabletten 200 mg injecties in flesjes voor injectie) geneesmiddel voor de behandeling van orale en genitale herpes bij volwassenen, kinderen en tijdens de zwangerschap. structuur

In dit artikel kunt u de instructies voor het gebruik van het medicijn lezen Zovirax. Er zijn reviews van bezoekers van de site - consumenten van deze medicatie, evenals meningen van artsenpecialisten over het gebruik van Zovirax in hun praktijk. Een groot verzoek is om actief hun feedback over het medicijn toe te voegen: het medicijn heeft geholpen of niet geholpen om de ziekte te laten verdwijnen, wat waargenomen complicaties en bijwerkingen waren, die mogelijk niet door de fabrikant in de annotatie zijn aangegeven. Analogons van Zovirax in aanwezigheid van bestaande structurele analogen. Gebruik voor de behandeling van orale en genitale herpes bij volwassenen, kinderen, maar ook tijdens zwangerschap en borstvoeding. Samenstelling van het preparaat.

Zovirax - een antiviraal middel, een synthetisch analoog van een purine nucleoside die de mogelijkheid om de in vitro en in vivo replicatie van herpesvirussen remmen has type 1 en 2 virussen, Varicella zoster, Epstein-Barr virus (EBV) en cytomegalovirus (CMV). In celkweek, acyclovir (Zovirax formulering van actief middel) de meest uitgesproken antivirale activiteit tegen Herpes simplex type 1 (orale herpes), gevolgd in volgorde van activiteit gevolgd: Herpes simplex type 2 (genitale herpes), Varicella zoster, EBV en CMV.

Het effect van Zovirax op virussen is zeer selectief. Acyclovir is geen substraat voor het enzym thymidinekinase van niet-geïnfecteerde cellen, dus het is weinig toxisch voor zoogdiercellen. Thymidinekinase cellen geïnfecteerd met herpes simplex virus type 1 en 2, Varicella zoster, EBV en CMV, zet acyclovir in acyclovir monofosfaat - nucleoside analogon dat achtereenvolgens wordt omgezet difosfaat en trifosfaat door cellulaire enzymen. Opname van acyclovirtrifosfaat in een keten van viraal DNA en daaropvolgende ketenbeëindiging blokkeren verdere replicatie van het virale DNA.

Bij patiënten met ernstige immunodeficiëntie kunnen langdurige of herhaalde therapiekuren met aciclovir leiden tot de vorming van resistente stammen en daarom is verdere behandeling met aciclovir mogelijk niet effectief. De meeste geïsoleerde stammen met verminderde gevoeligheid voor acyclovir vertoonden een relatief laag gehalte aan virale thymidinekinase, een afbraak in de structuur van viraal thymidinekinase of DNA-polymerase.

structuur

Acyclovir + hulpstoffen.

farmacokinetiek

Bij orale toediening wordt aciclovir slechts gedeeltelijk door de darm geabsorbeerd. De concentratie van acyclovir in het hersenvocht is ongeveer 50% van de plasmaconcentratie. Acyclovir bindt in geringe mate (9-33%) aan bloedplasma-eiwitten. De belangrijkste metaboliet van acyclovir is 9-carboxymethoxy-methylguanine, dat ongeveer 10-15% van de toegediende dosis in de urine vormt. Het grootste deel van het medicijn wordt onveranderd uitgescheiden door de nieren.

getuigenis

  • behandeling van huid- en slijmvliesinfecties veroorzaakt door het herpesvirus type 1 en 2, inclusief primaire en terugkerende genitale herpes;
  • preventie van herhaling van infecties veroorzaakt door het herpes simplex (herpes-virus) type 1 en 2, bij patiënten met een normale immuunstatus;
  • preventie van infecties veroorzaakt door het herpes-virus type 1 en 2, bij patiënten met immunodeficiëntie;
  • behandeling van infecties veroorzaakt door het virus Varicella zoster (varicella en herpes zoster);
  • behandeling van patiënten met ernstige immunodeficiëntie, voornamelijk met HIV-infectie, met vroege klinische manifestaties van HIV-infectie en met een ontwikkeld klinisch beeld van AIDS);
  • preventie van cytomegalovirusinfectie bij ontvangers van beenmergtransplantaties;
  • Keratitis veroorzaakt door het herpesvirus type 1 en 2.

Vormen van vrijgave

Crème voor uitwendig gebruik 5%.

Tabletten 200 mg.

Lyofilisaat voor de bereiding van een oplossing voor infusies (injecties in ampullen voor injecties).

Instructies voor gebruik en dosering

Voor volwassenen en kinderen moet een preparaat in de vorm van een zalfstrook van 10 mm lang in de onderste conjunctivale zak worden geplaatst. Veelvuldig aanbrengen 5 keer per dag met een interval van ongeveer 4 uur De behandeling moet nog 3 dagen na de genezing worden voortgezet.

Het wordt aanbevolen om 5 keer per dag (ongeveer elke 4 uur) een dunne laag op de aangetaste en aangrenzende delen van de huid en de slijmvliezen aan te brengen.

Duur van de behandeling - minimaal 4 dagen. Bij afwezigheid van genezing kan de behandeling worden voortgezet tot 10 dagen. Als de symptomen langer dan 10 dagen aanhouden, moet u uw arts raadplegen.

De crème wordt aangebracht met een wattenstaafje of met schone handen om extra infecties van de getroffen gebieden te voorkomen.

Volwassenen voor de behandeling van infecties veroorzaakt door het Herpes simplex-virus type 1 en 2, de aanbevolen dosis Zovirax is 200 mg 5 maal daags om de 4 uur (behalve tijdens de nachtrust). Gewoonlijk duurt de behandeling 5 dagen, maar deze kan worden verlengd met ernstige primaire infecties.

Uitgedrukt immunodeficiëntie (bijvoorbeeld na beenmergtransplantatie), of in strijd absorptie uit de darmen Zovirax orale dosering worden verhoogd tot 400 mg 5 maal per dag. De behandeling moet zo snel mogelijk na het begin van de infectie worden gestart; bij terugvallen wordt het medicijn aanbevolen om al in de prodromale periode of met het uiterlijk van de eerste elementen van de uitslag voorgeschreven te worden.

Om een ​​herhaling van infecties veroorzaakt door herpes simplex virus type 1 en 2 te voorkomen, patiënten met een normale immuunstatus Zovirax aanbevolen dosis is 200 mg vier maal per dag (om de 6 uur). Een gemakkelijker behandelschema is geschikt voor veel patiënten: 400 mg tweemaal daags (elke 12 uur). In sommige gevallen zijn lagere doses Zovirax effectief: 200 mg 3 keer per dag (elke 8 uur) of 2 keer per dag (elke 12 uur). De behandeling met Zovirax moet periodiek worden onderbroken gedurende 6-12 maanden om mogelijke veranderingen in het beloop van de ziekte te identificeren.

Om het vóórkomen van infecties veroorzaakt door het herpes-virus type 1 en 2 te voorkomen, is de aanbevolen dosis Zovirax bij patiënten met immuundeficiëntie 4 keer per dag 200 mg (elke 6 uur). Als de immunodeficiëntie wordt uitgedrukt (bijvoorbeeld na beenmergtransplantatie) of als er sprake is van een overtreding van de absorptie vanuit de darm, kan de dosis Zovirax voor orale toediening worden verhoogd tot 400 mg 5 keer per dag. De duur van het preventieve verloop van de behandeling wordt bepaald door de duur van de infectierisicoperiode.

Voor de behandeling van varicella zoster en herpes zoster is de aanbevolen dosis Zovirax 5 maal daags 800 mg, het medicijn wordt elke 4 uur ingenomen, behalve tijdens de nachtrust. De loop van de behandeling is 7 dagen.

Het geneesmiddel moet zo snel mogelijk na het begin van de infectie worden voorgeschreven, tk. in dit geval is de behandeling effectiever.

Voor de behandeling van patiënten met ernstige immunodeficiëntie is de aanbevolen dosis Zovirax 800 mg 4 maal daags (elke 6 uur).

Patiënten die een beenmergtransplantatie hebben ondergaan vóór de benoeming van Zovirax binnen wordt gewoonlijk geadviseerd om binnen 1 maand een intraveneuze behandeling met acyclovir in te nemen. In klinische onderzoeken was de maximale duur van de behandeling voor ontvangers van beenmergtransplantaten 6 maanden (van de 1e tot de 7e maand na de transplantatie). Bij patiënten met een ontwikkeld klinisch beeld van een HIV-infectie was de behandeling met Zovirax 12 maanden, maar er is reden om aan te nemen dat langere behandelingskuren bij dergelijke patiënten effectief kunnen zijn.

Behandeling en preventie van infecties veroorzaakt door herpesvirussen bij kinderen met immunodeficiëntie van 2 jaar en ouder - dezelfde dosis als voor volwassenen; op de leeftijd jonger dan 2 jaar - de helft van de dosis voor volwassenen.

Voor de behandeling van waterpokken voor kinderen ouder dan 6 jaar, wordt het geneesmiddel voorgeschreven in een enkele dosis van 800 mg; van 2 tot 6 jaar - 400 mg; minder dan 2 jaar - 200 mg. Veelvoud van opname 4 keer per dag. Meer bepaald kan een enkele dosis worden bepaald uit de berekening van 20 mg / kg lichaamsgewicht (maar niet meer dan 800 mg). De loop van de behandeling is 5 dagen.

Gegevens over het gebruik van Zovirax ter voorkoming van herhaling van infecties veroorzaakt door herpesvirussen en de behandeling van herpes zoster bij kinderen met normale immuniteitsparameters zijn afwezig.

Zovirax-tabletten kunnen tijdens de maaltijd worden ingenomen, omdat het eten de absorptie in aanzienlijke mate niet schendt. Tabletten moeten worden weggespoeld met een vol glas water.

Het medicijn is bedoeld voor intraveneuze infusie.

Volwassenen voor de behandeling van infecties veroorzaakt door herpesvirussen (met uitzondering van herpetische encefalitis) en Varicella zoster, het middel wordt elke 8 uur voorgeschreven in een dosis van 5 mg / kg lichaamsgewicht.

Voor de behandeling van infecties veroorzaakt door een virus varicella zoster, herpes encefalitis en bij immunogecompromitteerde patiënten intraveneuze infusie in een dosering van 10 mg / kg lichaamsgewicht elke 8 uur (normale nierfunctie).

Ter voorkoming van cytomegalovirus infecties bij beenmergtransplantatie geneesmiddel wordt gebruikt in een dosis van 500 mg / m2 lichaamsoppervlak 3 keer per dag met tussenpozen van 8 uur behandelingsduur. - 5 dagen voor de transplantatie en tot 30 dagen na transplantatie.

Bij patiënten met obesitas worden dezelfde doses aanbevolen, zoals bij patiënten met een normaal lichaamsgewicht.

Kinderen van 3 maanden tot 12 jaar Zoviraks voor intraveneuze infusie worden ingesteld afhankelijk van het lichaamsoppervlak.

Bij pasgeborenen wordt het doseringsregime ingesteld op basis van het lichaamsgewicht; met infecties veroorzaakt door herpes simplex virus types 1 en 2 is de aanbevolen dosering 10 mg / kg elke 8 uur. De duur van de behandeling van herpetische encefalitis en infecties veroorzaakt door herpes simplex virus, bij pasgeborenen gewoonlijk 10 dagen.

Voor infecties veroorzaakt door Herpes simplex-virussen (anders dan herpetische encefalitis) en Varicella zoster, wordt het geneesmiddel elke 8 uur toegediend in een dosis van 250 mg / m2.

Voor de behandeling van herpetische encefalitis en infecties veroorzaakt door het virus Varicella zoster, wordt bij kinderen met immunodeficiëntie het geneesmiddel voorgeschreven in een dosis van 500 mg / m2 om de 8 uur (met een normale nierfunctie).

Beperkte gegevens suggereren dat voor de preventie van cytomegalovirusinfectie bij kinderen ouder dan 2 jaar die een beenmergtransplantatie ondergingen, Zovirax kan worden toegediend in de doses die voor volwassenen worden aanbevolen.

Kinderen met een verminderde nierfunctie hebben een dosisaanpassing nodig in overeenstemming met de mate van nierfalen.

Bij oudere patiënten met verminderde klaring van creatinine dient een dosisverlaging te worden overwogen.

Het verloop van de behandeling met Zovirax in de vorm van IV-infusies is gewoonlijk 5 dagen, maar kan variëren afhankelijk van de toestand van de patiënt en de respons op de behandeling.

De duur van preventief gebruik van Zovirax in de vorm van intraveneuze infusies wordt bepaald door de duur van de infectierisicoperiode.

Bijwerking

  • misselijkheid, braken;
  • bloedarmoede, leukopenie, trombocytopenie;
  • verhoogde niveaus van ureum en creatinine in het bloed;
  • verwarring van bewustzijn;
  • hallucinaties;
  • opwinding;
  • tremor;
  • slaperigheid;
  • psychose;
  • convulsies en coma (meestal bij gepredisponeerde patiënten);
  • huiduitslag;
  • lichtgevoeligheid;
  • netelroos;
  • jeuk;
  • koorts;
  • kortademigheid;
  • angio-oedeem;
  • anafylaxie;
  • ernstige ontstekingsreacties die leiden tot necrose, wanneer de oplossing van Zovirax onder de huid valt.

Contra

  • verhoogde gevoeligheid voor acyclovir of valaciclovir.

Toepassing tijdens zwangerschap en borstvoeding

De benoeming van Zovirax tijdens zwangerschap en borstvoeding (borstvoeding) vereist voorzichtigheid en is alleen mogelijk na beoordeling van het beoogde voordeel voor de moeder en het potentiële risico voor de foetus en de baby.

Er was geen toename in het aantal geboorteafwijkingen bij kinderen van wie de moeder Zovirax tijdens de zwangerschap kreeg, vergeleken met de algemene bevolking.

Bij toepassing in de vorm van een lyofilisaat Zovirax lactatie (borstvoeding) erop gewezen dat na ontvangst Zovirax orale dosis van 200 mg 5 maal per dag acyclovir werd bepaald in de moedermelk in concentraties van 0,6-4,1% van de plasmaconcentraties. Bij dergelijke concentraties in de moedermelk kunnen zuigelingen die borstvoeding krijgen aciclovir krijgen in een dosis van maximaal 0,3 mg / kg per dag.

Gebruik bij kinderen

Kinderen van 3 maanden tot 12 jaar dosis Zovirax voor intraveneuze infusie worden ingesteld op basis van het lichaamsoppervlak.

Bij pasgeborenen wordt het doseringsregime ingesteld op basis van het lichaamsgewicht; infecties veroorzaakt door herpes simplex virus types 1 en 2 is de aanbevolen dosering 10 mg / kg elke 8 uur. De duur van de behandeling van herpetische encefalitis en infecties veroorzaakt door herpesvirus bij pasgeborenen gewoonlijk 10 dagen.

Behandeling en preventie van infecties veroorzaakt door Herpes simplex-virussen bij kinderen met immunodeficiëntie vanaf de leeftijd van 2 jaar en ouder - dezelfde dosis als voor volwassenen; op de leeftijd jonger dan 2 jaar - de helft van de dosis voor volwassenen.

Voor de behandeling van waterpokken voor kinderen ouder dan 6 jaar, wordt het geneesmiddel voorgeschreven in een enkele dosis van 800 mg; van 2 tot 6 jaar - 400 mg; minder dan 2 jaar - 200 mg. Veelvoud van opname 4 keer per dag. Meer bepaald kan een enkele dosis worden bepaald uit de berekening van 20 mg / kg lichaamsgewicht (maar niet meer dan 800 mg). De loop van de behandeling is 5 dagen.

Gegevens over het gebruik van Zovirax ter voorkoming van herhaling van infecties veroorzaakt door Herpes simplex-virussen en in de behandeling van herpes zoster bij kinderen met normale immuniteitsparameters zijn afwezig.

Volgens de zeer beperkte informatie die beschikbaar is voor de behandeling van kinderen ouder dan 2 jaar met ernstige immunodeficiëntie, kan dezelfde dosis Zovirax worden gebruikt als voor de behandeling van volwassenen.

Speciale instructies

Bij patiënten met herpetische encefalitis die Zovirax in hoge doses krijgen, is het noodzakelijk om de nierfunctie te controleren (met name bij uitdroging of bij een initiële nierfunctiestoornis).

Met de nodige voorzichtigheid en onder controle van de nierfunctie, dient Zovirax gelijktijdig te worden gebruikt met geneesmiddelen die de nierfunctie verstoren (bijv. Cyclosporine, tacrolimus).

De bereide Zoviraks-oplossing heeft een pH = 11, dus deze kan niet binnen worden gebruikt.

Geneesmiddelinteracties

Klinisch significante interacties van Zovirax met andere geneesmiddelen zijn niet gemeld.

Bij gelijktijdig gebruik van Zovirax met geneesmiddelen die worden uitgescheiden door actieve tubulaire secretie, is een verhoging van de concentratie van werkzame stoffen of hun metabolieten in plasma mogelijk (voorzichtigheid is geboden bij het toekennen van dergelijke combinaties).

Het gecombineerde gebruik van acyclovir en mycofenolaat mofenila, immuno toegepast tijdens orgaantransplantatie, verhoogt de parameter AUC van acyclovir en mycofenolaat mofenila inactieve metaboliet.

Analogons van het medicijn Zovirax

Structurele analogen voor de werkzame stof:

  • Atsigerpin;
  • acyclovir;
  • Atsiklostad;
  • Vero Acyclovir;
  • Vivoraks;
  • Viroleks;
  • Gerviraks;
  • gerpevir;
  • Gerperaks;
  • Gerpesin;
  • Zovirax;
  • Lizavir;
  • De Medovar;
  • Provirsan;
  • Supraviran;
  • Tsiklovaks;
  • Tsiklovir;
  • Tsitivir.