Antivirale middelen Acyclovir-Acry Acrychin in tablets - overzicht

Het voorkomen

Als je niet ingaat op de medische details over het effect van herpes op het hele lichaam, kunnen we kort zeggen: het is erg onaangenaam. Een van de problemen waar dit virus toe in staat is, is huiduitslag op de rode rand van de lippen. Pijnlijke, enigszins esthetische en achterlatende littekens, als te behandelen met onvoorzichtigheid.

Wat moet ik doen? Verzoenen of vechten? Natuurlijk, de tweede, vooral als farmaceutische prestaties maken het gemakkelijker om dit alomtegenwoordige virus te bestrijden. En de beste remedies voor herpes op de lippen worden uitgebreid besproken in ons artikel.

acyclovir

Acyclovir - de beste goedkope zalf van herpes op de lippen. De kosten van een tube met een zalf van 5 g zijn ongeveer 25 roebel. Analogons: Zovirax (185 roebel.), Herperax (65 roebel.).

Voordelen. De werkzame stof, acyclovir, is een krachtig antiviraal middel dat penetreert in een cel die is geïnfecteerd met het herpesvirus en de sequentie in de DNA-keten breekt, waardoor verdere reproductie van het virus wordt voorkomen. Omdat het virus niet in staat is om zijn eigen "klonen" te creëren zonder de deelname van menselijk DNA - de voorspelling is begrijpelijk: de "vijand" is verslagen, het gerecht zegevierde.

Bovendien, in het huis medicijnkastje Acyclovir zalf is niet alleen nuttig in gevallen van "bloei" van de lippen - gordelroos, waterpokken, herpes genitalis: alle vormen van het virus kan worden behandeld met deze zalf.

Nadelen. De meest kwetsbare patiënten - zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven - zal niet in staat om optimaal te profiteren van Acyclovir te nemen, als het werkzame bestanddeel dringt vloeiend over in het lichaam van de foetus via de placenta en vond sporen van aciclovir in de moedermelk. Dit betekent dat koortsblaasjes, dat verscheen op haar lippen tijdens de zwangerschap vereist een zeer voorzichtige aanpak van de behandeling met dit geneesmiddel: Alleen bij het afwegen van de risico's en voordelen voor de foetus naar de moeder. Het voeden van een beetje makkelijker: op het moment van de behandeling met acyclovir kan overschakelen op flesvoeding, en een week na afloop van de cursus, ga terug naar het geven van borstvoeding.

Bovendien kan een onplezierige verrassing het pellen zijn van de gebieden waarop de zalf is aangebracht. Daarom wordt het gebruik van Acyclovir aanbevolen om afgewisseld te worden met antiseptische crèmes die vochtinbrengende en regenererende stoffen bevatten.

Conclusies. Ondanks ernstige contra-indicaties voor zwangere en zogende mensen, blijft Acyclovir een van de beste middelen om herpes te bestrijden. Rating: 10 punten op tien.

beoordelingen. "Het is zeer effectief tegen herpes op de lippen, en de prijs van een mens, maar je moet ervoor zorgen dat na het drogen zalven verwijder de restanten -. Of op de lippen verschijnen slordig gelige vlekken, wat niet erg leuk, vooral op het werk of in een openbare plaats"

Zovirax

De kosten van een buis met een gewicht van 5 g. is ongeveer 185 roebel.

voordelen. Hoewel Zovirax een analoog is van Acyclovir, verdient deze crème een aparte vermelding. De reden hiervoor - propyleenglycol, dat deel uitmaakt van het medicijn. Deze stof vergemakkelijkt aanzienlijk de bestrijding van het virus, omdat dankzij propyleenglycol, aciclovir, de werkzame stof, effectiever penetreert in cellen die zijn geïnfecteerd met het herpesvirus.

Bovendien wordt Zovirax, in tegenstelling tot paraffine of vaseline-gebaseerde zalven, beter geabsorbeerd in de huid van de lippen, waardoor er geen vette of vochtige sporen op achterblijven.

tekortkomingen. Hetzelfde als Acyclovir, met de toevoeging in de vorm van allergie of intolerantie voor propyleenglycol.

bevindingen. De effectiviteit van het medicijn tegen herpes ligt op een hoogte. En als u het volgens de instructies gebruikt (en nog beter - volgens het recept van de arts), dan zult u Zoviraks zelf een score van 10 punten geven.

beoordelingen. "Ik vond Zovirax erg leuk. Vergeleken met andere zalven van herpes, die ik vroeger behandelde, is dit de beste. Het smelt of verbleekt niet en laat een karakteristieke film achter op de lippen, wat erg vervelend is. Vanwege de lichte consistentie van een kleine buis genoeg voor een lange tijd, zeer economisch besteed".

Fenistil Pencivir

De kosten van een tube met 2 g. crème, is ongeveer 240 roebel.

voordelen. In deze crème is de werkzame stof penciclovir, een nog krachtiger antiviraal middel dan aciclovir.

Crème Fenistil Pencivir, gebruikt vanaf het allereerste begin van de manifestaties van herpes, is in staat om met bijna 50% de tijd te verminderen waarin het virus uw lippen siert. En de hulpstoffen (petrolatumolie, witte paraffine, enz.) In Fenistil beschermen de huid tegen uitdrogen en voorkomen het litteken van de wonden. Met zo'n complexe actie kun je de crème aanbevelen als behandeling voor vaak of regelmatig terugkerende episodes van verergering van herpes (die in feite uitslag op de lippen zijn).

tekortkomingen.Hoe sterker het effect van het medicijn - hoe meer contra-indicaties het heeft: het bekende farmaceutische axioma. In het geval van Fenistil Pencivir is er geen verbod meer op zijn gebruik - dezelfde zwangerschap en borstvoeding, maar ze zijn veel ernstiger: alleen in gevallen waarin het voordeel voor de moeder onmetelijk groter is dan de schade voor het kind. Borstvoeding vereist verplicht overleg met een arts voordat de behandeling met dit medicijn begint. Nou, het verbod op behandeling Fenistil kinderen onder de leeftijd van 12 jaar.

bevindingen. Als je, na de tekortkomingen van het medicijn te hebben bestudeerd, hebt besloten dat Fenistil Penzivir - zoiets als massavernietigingswapens - niet snel conclusies trekt. Dit is een van de beste, effectieve en veilige middelen voor herpes, als het volgens de instructies wordt gebruikt. En als u de bijsluiter negeert, is elk geneesmiddel gevaarlijk. Daarom eenduidige 10 punten op tien.

beoordelingen. "Ik begon deze crème te gebruiken en begon op te merken dat herpes-recidieven veel minder vaak voorkomen dan voorheen. En de zweren gaan sneller voorbij. Misschien komt dit door het feit dat de crème de lippen verzacht en voorkomt dat de herpesbellen barsten, zodat deze gebieden sneller genezen".

panavir

De kosten van een tube met gel 30 g. is ongeveer 800 roebel.

voordelen. Panavir is de beste remedie voor herpes op de lippen voor mensen die gelijktijdig lijden aan herpes en afschuw voor synthetische drugs. Deze gel bevat een natuurlijke substantie: plantenpolysaccharide, die de activiteit van het virus remt en, belangrijker, de vitale functies van geïnfecteerde cellen verbetert. Dit betekent dat de cellen waarin het herpesvirus is binnengedrongen minder snel ontregeld zullen sterven en zelfs het vermogen zullen krijgen om te herstellen van een virale aanval.

tekortkomingen. Zoals elk antiviraal middel dringt de werkzame stof Panavir gemakkelijk door de celmembranen in de weefsels van het menselijk lichaam (anders kan het eenvoudigweg niet bij het virus komen). Door deze eigenschap kan het polysaccharide de moedermelk en de placenta binnendringen. Verder is alles duidelijk: voor borstvoeding en zwangere Panavir mag alleen worden gebruikt voor het voorschrift van de arts.

De instructies voor het medicijn geven aan dat mensen met een nieraandoening ook niet betrokken mogen worden bij de behandeling van herpes met de hulp van Panavir.

bevindingen. De natuurlijke oorsprong van Panavir is een groot pluspunt. Maar de prijs is naar onze mening te hoog. Daarom wijzen we hem een ​​schatting van 9 van de 10 toe.

beoordelingen. "De arts heeft gekozen voor de afwisseling van Acyclovir en Panavir, zodat het virus "niet wennen". Inderdaad, 2 maanden na het vrijwel constante gebruik van deze gels, begonnen herpes zeer zelden te verschijnen".

Natuurlijke etherische oliën

De kosten van een fles van 15 ml variëren van 35 tot 110 roebel, afhankelijk van de fabrikant.

voordelen. Vluchtige stoffen, die deel uitmaken van etherische oliën, hebben een aantal nuttige eigenschappen. Antiviral is een van hen. Tea tree olie, spar, den, citroen, geranium, kruidnagel - dit is een effectief hulpmiddel om het herstel te versnellen. Maar wat nog belangrijker is (vooral voor mensen die lijden aan frequente uitbarstingen van herpes op de lippen) is het vermogen van essentiële oliën om terugval te voorkomen. Het werkingsmechanisme is eenvoudig: de herpes, eenmaal gevestigd in het lichaam, nergens en verdwijnt nooit. Hij wacht gewoon op het immuunsysteem om afgeleid te worden door verkoudheid, griep, gastritis en zo. En alleen dan kijken de herpes uit de schuilplaats en nemen ze om je gezicht te versieren met uitslag op je lippen of gordelroos op je buik.

Natuurlijke etherische oliën versterken de natuurlijke afweer van het lichaam en ondersteunen het immuunsysteem in toon. Daarom zijn ze een onmisbaar hulpmiddel voor de preventie van herpes. Bovendien kunnen ze op elke geschikte manier voor u worden gebruikt: voor het bereiden van een emulsie (1 deel etherische olie voor 3 delen plant) en wrijf het in whisky, "ingang" in de neusgaten; inhaleren, aanbrengen in aromalamp, toevoegen aan badwater. Mee eens, dit is veel leuker dan het toepassen van een smaakloze zalf op de lippen en dan lang van haar "ziekenhuis" -smaak te genieten.

tekortkomingen. Nou ja, waar zonder hen. Ten eerste, als u de neiging heeft om allergische reacties te krijgen, moet u voordat u oliën gebruikt een allergische test uitvoeren. En als de manifestaties van allergieën ernstig zijn, dyspnoe, bronchospasmen, enzovoort, moet u het idee van het genezen van essentiële oliën opgeven.

Gebrek nummer twee: oliën zijn effectief genoeg als een preventief middel, maar met reeds verergerde herpes zijn ze machteloos.

En als laatste: etherische oliën kunnen de huid zowel verzachten als opdrogen tot de staat van perkament, wat voor de gevoelige huid van de lippen de versnelling kan betekenen van het begin van een nieuwe herpes herpes.

bevindingen. Met de juiste benadering van de keuze van olie en het gebruik ervan zonder fanatisme (en na het uitvoeren van allergische tests op de huid van de binnenkant van de onderarm), zullen essentiële oliën een van de beste natuurlijke remedies worden om herhaling van herpes te voorkomen. Maar aangezien ze bij de behandeling van deze aandoening alleen voorwaardelijk helpen - het verloop van de ziekte vergemakkelijken als onderdeel van een complexe therapie, verminderen we de score tot 9 punten.

beoordelingen. "Van de vroege herfst tot de lente draag ik constant een fles met een mengsel van oliën (bereid uit kruidnagel, thee en eucalyptus) in mijn tas, letterlijk elke 2-3 uur smeer ik de neusholtes. Ik merkte dat na het starten van deze methode, ik 1-2 keer per seizoen koud kan worden, vergeleken met 7-8 keer eerder. En herpes begon zeer zelden te verschijnen".

Wat is belangrijk om te weten wanneer je de beste remedie voor herpes op de lippen kiest?

De effectiviteit van lokale remedies (zalven, gels) voor de behandeling van herpes is een relatief concept. Ze helpen om te gaan met externe manifestaties van de ziekte, maar zijn niet in staat de activiteit van het virus in het lichaam te beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om de volgende regels te onthouden:

  • frequente recidieven van herpes of te veel laesie op de lippen - dit is een gelegenheid om een ​​arts te raadplegen die geneesmiddelen voor intern gebruik zal voorschrijven die de virusactiviteit op het systemische niveau onderdrukken;
  • de algemene toestand van het lichaam is het belangrijkste criterium waarmee het herpesvirus "bepaalt" of het tijd is om wakker te worden. Daarom kan de inname van vitamines (in het bijzonder vitamine C), de correctie van voeding en levensstijl, de afwijzing van slechte gewoonten je helpen om het bestaan ​​van herpes helemaal te vergeten;
  • met overvloedige uitbarstingen op de lippen tijdens herhaling van herpes is het zinvol om na te denken over het kopen en gebruiken van antibacteriële zalven en crèmes, omdat er een hoog risico is op secundaire infectie wanneer bacteriën in de wond op de lippen terechtkomen. Raadpleeg een arts voor een juiste selectie van dergelijke fondsen.

Hoe kom je snel van herpes af?

# 1 Gitta

advertentie

# 2 Pauline Mom

  • 0 berichten
  • Jaren: 39
    • Land: Rusland
    • Stad Moskou

    # 3 allisa

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 43 jaar oud
    • Land: Oekraïne
    • De stad Kharkov

    # 4 Juliana82

    Ik zag het licht in het raam

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 36 jaar oud
    • Land: Rusland
    • Regio van de regio Moermansk.

    # 5 Busya //

    Ik zag het licht in het raam

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 33 jaar oud
    • Land: Oekraïne
    • stad Poltava

    Het beste middel voor herpes voor beoordelingen van klanten

    Eenmaal in het menselijk lichaam blijft herpes voor altijd zitten en geen medicijn zal het "leven" van het virus niet kwijt. Van tijd tot tijd zal hij zich opnieuw voordoen en zich manifesteren in de vorm van onaangename symptomen. De oorzaak van dergelijke uitbraken is altijd verzwakte immuniteit. Omdat profylactische middelen immunomodulerende geneesmiddelen gebruiken, en als een symptomatische therapie is het gebruikelijk om antivirale geneesmiddelen te gebruiken. De laatste in een korte tijd helpen een persoon omgaan met de manifestaties van herpes en de verspreiding ervan voorkomen. In dit artikel leert u meer over de beste anti-herpespreparaten.

    Middelen voor herpes die stevig kunnen kiezen

    In elke apotheek kunt u een brede selectie herpes-geneesmiddelen vinden. Veel middelen tegen herpes hebben dezelfde werkzame stof, maar het effect van de ontvangst kan variëren. Het gaat allemaal om de concentratie van deze stof in het geneesmiddel, de aanwezigheid van hulpcomponenten en, natuurlijk, in de productietechnologie. Elk farmaceutisch bedrijf heeft zijn eigen unieke receptgeneesmiddelen en zijn eigen productiekenmerken.

    We hebben een beoordeling opgesteld van de beste bedrijven die herpesremedies van hoge kwaliteit produceren:

    1. Novartis Pharmaceuticals

    3. Arterium Corporation

    4. Fleet Laboratories Limited

    Deze bedrijven hebben al lang de farmaceutische markt gewonnen, tk. medicijnen produceren die zeer effectief, veilig en veel positieve feedback van artsen en patiënten zijn.

    De beste remedies voor herpes

    Zalf Acyclovir

    Deze remedie wordt meestal gebruikt in de beginfase van het herpes simplex-virus (HSV 1 en type 2), dat zich manifesteert als irritatie van de lippen en zich vervolgens ontwikkelt tot blaren met de lymfatische vloeistof. De werkzame stof, acyclovir, wordt ingevoegd in de DNA-streng van het virus, beëindigt en voorkomt de replicatie ervan. Pas 4-6 keer per dag toe totdat de symptomen verdwijnen (meestal niet meer dan een week).

    voordelen:

    • het medicijn blokkeert de verspreiding van het virus;
    • voorkomt het verschijnen van een nieuwe uitslag;
    • heeft een immunomodulerend effect;
    • versnelt het uiterlijk van korsten;
    • vermindert de kans op huidcomplicaties;
    • voorkomt viscerale complicaties (op inwendige organen);
    • vermindert pijn in de acute fase van herpes.

    nadelen:

    • in het geval van systematisch gebruik verliest de werkzame stof zijn antivirale activiteit, daarom is het noodzakelijk om het alleen te gebruiken wanneer dat nodig is;
    • contra-indicatie: individuele intolerantie.

    Erasaban Cream

    Dit antivirale middel wordt in een vroeg stadium van terugkerende HSV voorgeschreven aan patiënten met een verzwakte immuniteit. De werkzame stof, docosanol, voorkomt de fusie van het virus met de celwand, waarna intracellulaire absorptie van HSV optreedt en de replicatie ervan wordt voorkomen. Breng voor applicatie een dunne laag crème aan op het getroffen gebied. Gebruik maximaal 5 keer per dag totdat de symptomen verdwijnen.

    voordelen:

    • voorkomt verspreiding van de huid (beperkt de verspreiding van het virus naar de huid);
    • beschermt gezonde cellen;
    • verwijdert snel dergelijke onaangename symptomen zoals verbranding, jeuk, pijn;
    • vermindert getroffen gebieden;
    • lage absorptie van de huid;
    • gebruik in een vroeg stadium voorkomt het verschijnen van korsten.

    nadelen:

    • het medicijn is alleen effectief in een vroeg stadium van de ontwikkeling van herpes;
    • propyleenglycol, dat deel uitmaakt van het medicijn, kan roodheid en irritatie van de huid op het toepassingsgebied veroorzaken;
    • contra-indicaties: leeftijd tot 12 jaar, overgevoeligheid voor de werkzame stof.

    Famweer-tabletten

    Het medicijn wordt voorgeschreven in ernstige gevallen, incl. voor de behandeling van herpes bij patiënten met immunodeficiëntie. Het werkzame bestanddeel, famciclovir, wordt intern gemetaboliseerd tot penciclovir en onderdrukt de verspreiding van het virus. Indicaties: Zoster-virus, herpes-oog, primaire infectie of terugval van HSV, verergering van de infectie, behandeling van herpes in immunodeficiëntie toestanden, waterpokken. De effectiviteit van de behandeling is merkbaar in de eerste dagen van gebruik. Behandelingsmethode: de dosering is afhankelijk van de mate van immuniteit.

    voordelen:

    • hoge klinische werkzaamheid;
    • vermindert snel acute symptomen, vermindert aanzienlijk ongemak en pijn in het getroffen gebied;
    • langdurig antiviraal effect;
    • vermindert de kans op terugval met 80%;
    • heeft geen schadelijk effect op gezonde cellen;
    • voorkomt de verspreiding van het virus, blokkeert de ontwikkeling van nieuwe symptomen;
    • verkort de hersteltijd van de huiduitslag;
    • Het medicijn is effectief tegen resistente stammen van het virus tegen aciclovir.

    nadelen:

    • bijwerkingen na toediening: hoofdpijn, misselijkheid, geelzucht, slaperigheid, jeuk, trombocytopenie, hallucinaties, braken;
    • contra-indicaties: minderjarige leeftijd, overgevoeligheid, borstvoeding, zwangerschap.

    Crème Vectavir

    Het werkingsmechanisme van de werkzame stof, penciclovir, lijkt sterk op aciclovir. De eerste penetreert in de geïnfecteerde cellen, wordt daarin 12 uur vastgehouden, waardoor het virale DNA niet kan worden gesynthetiseerd. In tegenstelling tot Acyclovir is Vectavir werkzaam in alle stadia van infectie en is het effectiever tegen acyclovir-resistente stammen van het virus. Indicaties: terugval van HSV met lokalisatie op het gezicht, lippen. 5 keer per dag 4 dagen op het getroffen gebied aanbrengen.

    voordelen:

    • voorkomt het verschijnen van pijnlijke blaren;
    • in tegenstelling tot acyclovir heeft het een langere werking en minder toxiciteit;
    • stopt snel de vermenigvuldiging van het virus;
    • is effectief in alle stadia van de ontwikkeling van herpes;
    • vermindert de intensiteit van pijnlijke sensaties;
    • vermindert het verloop van de ziekte, bevordert een snel herstel.

    nadelen:

    • ongewenste reacties: paresthesie, gevoelloosheid in het toepassingsgebied;
    • Contra-indicaties: overgevoeligheid, leeftijd tot 16 jaar;
    • met voorzichtigheid tijdens het geven van borstvoeding, tijdens de zwangerschap.

    Crème Fenistil Pencivir

    Het medicijn is een van de veiligste en meest effectieve geneesmiddelen onder anti-herpetische geneesmiddelen. Het actieve bestanddeel, penciclovir, onderdrukt en blokkeert de verspreiding van het virus. Indicatie: behandeling van HSV van elk stadium van ontwikkeling met lokalisatie in het gebied van de lippen. Breng een dunne laag op het getroffen gebied tot 8 keer per dag gedurende 4 dagen.

    voordelen:

    • Onderdrukt acute manifestaties van HSV;
    • de hulpstoffen van het preparaat vergemakkelijken de penetratie van de actieve component in de huid;
    • Het is effectief tegen sommige stammen die resistent zijn tegen acyclovir;
    • versnelt klinisch herstel;
    • heeft geen invloed op gezonde cellen;
    • succesvol omgaat met het virus, zelfs met late behandeling;
    • lage toxiciteit.

    nadelen:

    • ongewenste reacties: ongemak en een branderig gevoel in het toepassingsgebied;
    • gebruik met voorzichtigheid tijdens zwangerschap en borstvoeding;
    • contra-indicatie: intolerantie voor penciclovir of andere bestanddelen van het geneesmiddel.

    Tabletten Valtrex

    Het medicijn is geschikt voor episodische (met recidieven) en onderdrukkende (preventie van recidieven) van HSV-therapie. De actieve component, valaciclovir, die het lichaam binnenkomt, verandert in L-valine en acyclovir, dus het werkingsmechanisme is vergelijkbaar met het laatste. Indicatie: gordelroos; infecties veroorzaakt door HSV; labiale herpes; preventie van herpes herpes.

    voordelen:

    • versnelt het genezingsproces;
    • voorkomt de verspreiding van infecties;
    • vermindert pijn, zijn duur;
    • blokkeert snel de vermenigvuldiging van virussen;
    • langdurige actie;
    • goed geabsorbeerd uit het spijsverteringskanaal.

    nadelen:

    • hoge prijs;
    • ongewenste reacties: hoofdpijn, leukopenie, misselijkheid, dyspneu, zelden GI-aandoeningen;
    • wees voorzichtig bij immunodeficiëntie;
    • contra-indicatie: overgevoeligheid.

    Minacer-tabletten

    Het medicijn is een analoog van de antivirale stof penciclovir. Effectief in elk stadium van de ontwikkeling van herpes. Het werkzame bestanddeel, famciclovir, komt onmiddellijk in het lichaam en verandert in penciclovir. De substantie wordt gedurende 12 uur in de aangetaste cel vastgehouden en onderdrukt de replicatie van het virus-DNA. Indicatie: herpes zoster, postherpetische neuralgie, HSV (type 1 en 2), herhaling van genitale herpes.

    voordelen:

    • is effectief tegen sommige acyclovir-resistente stammen van het virus;
    • snel en bijna volledig opgenomen;
    • vermindert de genezingstijd met 1-2 dagen;
    • langdurige actie;
    • verwijdert effectief onaangename symptomen van herpes;
    • vermindert de duur en intensiteit van postherpetische neuralgie.

    nadelen:

    • hoge prijs;
    • ongewenste reacties: verstoring van GIT, bij ouderen - hallucinaties, verwardheid;
    • Contra-indicaties: nierfalen, borstvoeding, overgevoeligheid, minderjarige leeftijd, de periode van het dragen van het kind.

    Gerpevir zalf

    Dit antivirale medicijn wordt aanbevolen voor gebruik bij het begin van de infectie. Het actieve ingrediënt, acyclovir, werkt als een substituut en remmer voor het virale DNA-polymerase, terwijl virale replicatie wordt voorkomen. Indicaties: lip-infecties veroorzaakt door HSV, waterpokken. Toepassen moet 5 keer per dag niet meer dan 10 dagen zijn.

    voordelen:

    • minimaal toxisch effect op gezonde cellen;
    • vermindert pijn;
    • voorkomt de vorming van een nieuwe uitslag;
    • dringt snel in de weefsels van het lichaam;
    • versnelt de vorming van korsten;
    • heeft een immunostimulerend effect.

    nadelen:

    • laat vette vlekken op de huid achter;
    • bij regelmatig gebruik verliest antivirale activiteit zijn effectiviteit;
    • contra-indicaties: allergie voor stoffen die de zalf vormen; leeftijd tot 12 jaar.

    Welke remedie voor herpes om te kopen

    1. Als herpes pas begint op te duiken in de vorm van roodheid, tederheid, tintelingen, een of meer kleine luchtbellen met lymfevocht, dan moet u kopen: Acyclovir, Valtrex of Gerpevir. Deze medicijnen hebben dezelfde werkzame stof en zijn effectief in het beginstadium van de infectie.

    2. Tijdens zwangerschap en borstvoeding van terugkerende herpes, zal Erabazan redden. Maar er moet aan worden herinnerd dat het medicijn niet helpt in het stadium van barstende blaasjes en de vorming van zweren.

    3. In de gevorderde stadia (de stroom van vloeistof uit de blaasjes, het verschijnen van korsten, zweren), met acute pijnlijke symptomen is het beter om de Famvir-tabletten te gebruiken.

    4. Preparaten die de reproductie van HSV in elk klinisch stadium snel stoppen - Vektavir-crème, Minaker-tabletten.

    5. Als virussen resistent zijn tegen Acyclovir, moet Fenistil Pencivir worden gekocht. Dit laatste is effectiever en veiliger.

    hi

    Russisch sprekende informatieve-boltologichesky-forum

    De beste remedie tegen verkoudheid op de lippen

    moderator: DoctorEugene

    De beste remedie tegen verkoudheid op de lippen

    Post door slikken »Wed Mar 08, 2006 6:47 am

    Post door wood goblin »Wed 08 maart 2006 06:56 uur

    Post door luch »Wed 08 maart 2006 1:41 uur

    Post door Gerraele »Wed 08 maart 2006 19:51 uur

    Post door luch »Wed 08 maart 2006 20:05 uur

    Post door Snow Maiden »Za 11 maart 2006 14:50 uur

    Post door slikken »Za 11 maart 2006 5:00 uur

    Post door Slava V »Za 11 maart 2006 12:59 uur

    Post door Flash-04 »Za 11 maart 2006 14:29 uur

    Post door 603m »Za 11 maart 2006 20:46 uur

    Post door 603m »Za 11 maart 2006 21:12 uur

    Post door De plasticine van de wereld »Za 11 maart 2006 11:25 uur

    mededeling

    Meisjes, laten we de effectieve manieren delen om van de "kou" (herpes) af te komen

    Reacties (62)

    Persoonlijk help ik zovirax niet, alleen aciclovir crème. Ze zeggen dat het heel goed is om Carvalon in het begin in brand te steken. Ik weet dat de beste procedure om er in 2 dagen van af te komen, een persoon is (procedure in fiz kabinetten) - dit is kracht. Lange tijd na de kou passeren zeer rode vlekken door de huid. Meerdere keren zag ik zulke ronde transparante patches, maar ik heb het niet geprobeerd.

    Creamaciclovir moet in het begin en vaak worden gebruikt - het helpt bij de beginfase, wanneer de bubbels nog niet zijn gevormd en de jeuk al bestaat.

    Ook voor mij helpt atsiklovir of helpt het, en niet alleen in een eerste fase)))

    Ik heb Darsonval thuis, maar ik wist niet eens dat je het kunt gebruiken om herpes te bestrijden. Wow!

    Ik word lid van Acyclovir)

    En ik gebruik acyclovir en carvalole (wanneer ze ergens naartoe moeten).

    Oh, deze infectie kleeft al jaren aan mij. Het is als een lakmoesproef van het lichaam - het lijkt tegen de verzwakking van de immuniteit. Er was een hele hoop lipsticks tegen lippenstift, zalven van alle soorten, dan alleen niet dichtgeschroeid. De acyclovir-tabletten hebben me geholpen, alleen ik moet volgens de regeling geduld en drinken hebben, zonder een enkele ontvangst te missen.

    En wat, na het drinken van deze cursus, voor altijd kwijt? Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat hij deze infectie nooit voor altijd zal krijgen. Als hij eenmaal in het lichaam is gevallen, zal hij daar leven tot zijn dood

    Nee, natuurlijk raakte ik er niet vanaf, maar laten we figuurlijk zeggen: "Ik stortte het in een lethargische droom" Ugh-pah-pah!

    Als je al het lichaam kreeg, nu heel vaak kinderen worden geboren met deze eerste groep van het virus, zit hij in de zenuwuiteinden van onze ruggengraat en is het wachten op de tijd om eruit te komen naruzhu.Gerpes geactiveerd, niet alleen voor koelen / verwarmen (in de zon), maar ook op stress, die nu vaker voorkomt. Daarom is het onmogelijk om volledig van het virus af te komen, alleen om het in slaap te laten komen met behulp van leasing en argenine.

    Acyclovir in tabletten en zalven. hoe zeg je dat? Herpes is volwassen met hen precies hetzelfde als zonder hen. Tenminste ik heb. Maar in de herfst van 2007. Bij mij is alleen hij begonnen te worden genageld, ik heb besloten hem of hem een ​​andere methode "te verslaan". Op dat moment was ik dol op oliën, en deed weinig kabbelende: letterlijk een theelepel druivenolie (basis) + 2-3 druppels olie van bergamot, rozemarijn en cipressen, in mijn opinie. Daarna, met een wattenstaafje gedrenkt in dit mengsel en op herpes gehouden, door de watten in de huid te drukken. Branden, stekende, getrokken, maar ik weer Makala vasthouden aan het mengsel en bleef herpes (en dit was nog aan het werk), ging ik naar huis, en de nacht ook gemaakte applicaties. 'S Morgens kon ik mijn ogen niet geloven - er was geen blaas, alleen roodheid, maar ik bleef deze plek van tijd tot tijd smeren. De volgende dag was er geen spoor dat er iets hamerde. Op de derde dag was er niets in plaats van de "ziekte"! Ik weet niet of ik had geluk, want, + ik kan kort geknipt in een vroeg stadium van ontwikkeling van herpes, maar sindsdien, mmm, maar verscheen niet herpes.

    maar waar deze oliën te nemen.

    In apotheken of speciaal. dln basisoliën - het type druif, avocado, perzik -. butylki van 50 ml en etherische oliën (die weinig strikt gedoseerd werd toegevoegd, druppels) - bergamot, rozemarijn en ilk - butylkov in 10 ml. Dat is gewoon niet alle natuurlijke oliën in dezelfde apotheek zijn synthetische oliën, zoals ze zeggen, "schoonheid", en kostte 20-50 roebel, en deze oliën misschien niet veel waard. In de apotheek heb ik Bergland-oliën gebruikt, het zijn kwaliteit.
    Maar u moet er alleen rekening mee houden dat als iemand er één heeft geholpen, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat deze tool een ander helpt. Vooral olie, ze zijn over het algemeen allergisch.

    maar waar deze oliën te nemen.

    Over het algemeen zijn er geen wonderbaarlijke manieren. Het is tenslotte een virus en blijft in het lichaam doordringen. Provocateurs handeling en hyperthermie en hypothermie en SARS in het algemeen enige afname in de weerstand van het organisme leidt tot een uitbarsting van bellen die typisch is voor herpes. En het allerbelangrijkste is om uw gezondheid te bewaken, preventieve maatregelen tegen immuniteit te nemen en dan zullen er geen luchtbellen zijn. En als ze - om de beste uitgebreide behandeling door met pillen van acyclovir in de regeling op hetzelfde moment het vervagen van de getroffen oppervlak zalven, die elk afzonderlijk geschikt: Zovirax, acyclovir, panavir, Famvir, Valtrex, etc. Maar de thermische procedures moeten worden verwijderd om verdere progressie van terugval te voorkomen.

    Ik drink elk jaar immunomodulerende tabletten AMIXIN. Ik drink 6 weken 1 tablet per week, ze kosten 454 roebel voor 6 tabletten. Ze stort nooit herpes uit. Het organisme blijft op een goed niveau. Ja, en als je het hebt, koop dan een tea tree-olie van goede kwaliteit. Het is raadzaam om netwerkers te kopen.

    maar de tea tree olie heeft me niet geholpen.

    Over het algemeen sympathiseer ik met u, tenzij u een topmanager bent die altijd in vorm moet zijn. Deze pillen hebben een zeer grote "terugdraaiing" - wanneer u stopt met drinken, verslechtert uw gezondheid sterk en krijgt u met uw gezondheid zeer onaangename en onverwachte dingen.

    Ik dronk Amiksin vorig jaar. Maar dit is de tweede keer dat de herpes op de lippen komt. Zovirax was zwakker acyclovir. Nooit in zijn leven was deze infectie dat niet. De laatste paar jaar hebben veel stress en veel zieken geen tijd om te herstellen, zoals opnieuw. Heeft analyses overhandigd - een lage hemoglobineconcentratie. Blijkbaar verminderde immuniteit.
    Waarschijnlijk zijn er herpes in ieder van ons, maar wordt hij wakker onder gunstige omstandigheden voor hem.
    Terwijl worstelen met de aanvulling van ijzer) en het eten van bessen, en de hond steeg (stroop)

    Ik heb de pleisters geprobeerd - super! Ik heb er één op mijn werk geplakt tot 2,5 uur voor de lunch, en dus nam het oedeem onmiddellijk met een factor 2 af. Dan 's nachts geplakt, alles - de lip is normaal!)))))

    Vertel ons alstublieft de naam en, indien mogelijk, de grootte. En dan wordt alles 's nachts gebrouwen, sta je' s ochtends op, is alles al "opgeblazen": een grote patch is nodig.

    Niet, een pleister van het kleine formaat, bekend als transparante pleisters tegen pryshchikov, en dus dezelfde maat 1 sm * 1 sm, bedrijven "Compeed".

    Bedankt. Koop, kan wanneer passen.

    Ik heb ook dit pleister geprobeerd - daaronder wordt de huid van de lip zacht, bijna geleiachtig. Helaas werd de situatie na de verwijdering van mij erger, d.w.z. de ontwikkeling van herpes was op zichzelf.
    Eens was er slechts een nachtmerrieachtig lang proces, toen de bubbels al voorbij waren, maar de wond niet overgroeid was - het belangrijkste was dat de korsten zich snel begonnen te vormen.
    Dan heeft de dermatoloog mij al een Actovegin gel geadviseerd die transparant is en deze korst weergeeft - hier heeft het geholpen om dit alles sluw weg te werken.

    De meest effectieve manier is om een ​​behandeling in het antiherpetisch centrum te ondergaan. Voor altijd te ontdoen van deze pijn is onmogelijk, maar maak huiduitslag zeldzamer en minder significant - vrij.

    Voor de eerste keer in april 2009 ben ik dit ongeluk tegengekomen. Herpes kwam uit op de bovenlip, in het begin was ik in de war en wist ik niet wat ik moest doen, als gevolg daarvan kocht ik Acyclovir - besmeurd - het resultaat is minimaal, omdat. Herpes werd pas na 2 weken genezen en het litteken bleef. Na een bittere ervaring ben ik naar een arts gegaan - zodra het tintelen begon, zou u onmiddellijk Aciclovir 200 mg tabletten moeten nemen volgens het schema (aangegeven in de instructies). Meisjes, dit heeft me echt geholpen. Twee keer getest - zodra ze de ontsteking begon te voelen - dronk ze de pillen - herpes was tijdens de nacht verloren.

    Ik heb onlangs een herpes-virus opgelopen, ik heb er nooit mee te maken gehad en nu, bij de minste onderkoeling, zwellen mijn lippen ((

    Ik ben voor acyclovir. Zelfs als de bubbels al zijn verschenen, gaat het veel sneller.

    Ik heb hier niet zo lang geleden voor mijzelf een wondermiddel ontdekt, en niet medicinaal, maar cosmetisch (zoals beschreven in de instructies). Ik werd geadviseerd door een goede apotheker. Allomedin *. Bij mij is vrijwel alles voorbij. En een belangrijk detail: het is niet vies om te gebruiken, niet vettig, geabsorbeerd, economisch, vereist geen permanente toepassing, hygiënische containers. Ik raad aan)))

    Ja, ik gebruikte Allomedin, droogt echt goed en op de lippen is het helemaal niet zichtbaar (het is een transparante gel).

    Ik kan alcohol niet op mijn lippen houden, dus ik ben makkelijker met deze gel. Ja, en het moet slechts 2-3 keer per dag worden toegepast. Bij mij gebeurt dit probleem met labiums na de stomatoloog, lippen hebben het zwaar tijdens de behandeling (((en erna was er één mislukte poging tot terugval die op een dag was vergeten.

    het lijkt mij dat de cauterisatie alleen maar erger is. naar mijn mening kun je de bubbels niet drogen.

    In het begin stopt het gewoon de verspreiding van herpes. Het droogt het. En uiteindelijk, over een dag of twee, vertrekt deze "korst", dat is alles.

    als je niet verbrandt, dan zal je niet barsten en de pijnlijke zweren hiervan zullen dat niet zijn. om acyclovir toe te passen. het stopt de distributie. hij is speciaal hiervoor.. persoonlijk ben ik het meest gehinderd door de pijn. zo lelijk... dus ik probeer te voorkomen dat het op geen enkele manier verschijnt :) als je de tijd hebt om acyclovir op de eerste dag aan te brengen, dan zijn er vrijwel geen luchtbellen.

    Bij mij (fie-fie-fie) zijn al meer dan 2 jaar herpes niet aanwezig. Positieve indrukken bleven over van allomedine (vanuit cosmetisch oogpunt kunnen ze overal worden besmeurd, het kan nog steeds niet worden gezien).

    Ik heb ook je transparantie over je recall opgemerkt en zal dit voor de toekomst onthouden. niet altijd is het mogelijk om thuis te zitten :)

    Meisjes, hier en ik hebben hetzelfde probleem, dus ik kreeg herpes, ik heb geen kracht. Gisteren een beetje geknipt, maar vandaag zie ik de lippen in tweeën toenemen, maar het is niet de eerste keer in een maand (ik weet niet hoe ik deze aanval moet genezen.

    En welke atsiklovir- of antivirale middelen helpen sommige niet? Ik heb echt ook onlangs dezelfde Zovirax niet opgeslagen, maar wat te doen, we hebben de andere niet (

    Meisjes ja jij dat, waarom er niets is, er is een docosanol, een modernere remedie tegen herpes, heel Europa is al lang behandeld en we zitten allemaal met acyclovir.

    En wat voor soort docosanol? Dus de voorbereiding heet ?? waar het specifiek wordt verkocht, door de manier waarop het in tabletten of zalf is ??

    Het dokosanol is een werkzame stof zalf tegen herpes en het medicijn zelf wordt erazaban genoemd, althans in ons land, in Europa, hoorde dat de namen anders zijn.

    Meestal gebruik ik "Acyclovir" als de herpes net begint te verschijnen - het helpt. Nu heb ik de borst gegeven en toen de winter vylazit begon, was deze infectie vreselijk bang, je kunt geen medicijnen gebruiken. Ze redde tandpasta, zodra haar lip begon te jeuken, tintelde, toenam, paste ze heel genereus toe en herhaalde ze verschillende keren in 2-3 uur. De lip was een beetje opgezwollen op een dag die volledig voorbij was. Als u geen medicijnen kunt gebruiken of niet bij de hand hebt - optie. In het algemeen moet het probleem natuurlijk van binnenuit worden opgelost.

    Ik voel bijna iets ongewoons op de lip - ik onmiddellijk aciclovir. op vijgen een spotje of herpes - het belangrijkste om op tijd te zijn! ))))) als het puistje - niets zal hem overkomen, en als herpes, dan hebben zelfs de bubbels niet echt de tijd om zich te vormen. let gewoon op je gevoelens, als je weet wat er vaak op de lip komt.

    Ik word alleen gered door antivirale medicijnen binnenin. Een jaar lang zeker. En extern vermindert alleen de symptomen, niets meer.

    Binnen lysine, dan argenine. Van de buitenkant, we cauteriseren met triple cologne, waarin we op voorhand de ampul van analgin toevoegen.

    Nou, vergeet niet over zink + vitamine C

    En ik leg een film van rauwe eieren en gaat snel voorbij.

    Als we het hebben over de natuurlijke middelen, dan kun je het oor ook met zwavel besmeuren

    En melksap van ui op een snee

    Zovirax binnen, 5 tabletten per dag elke 4 uur gedurende 5 dagen en zalf met dezelfde naam in hetzelfde schema, is een virale infectie en waar zijn de folkremedies?

    Uiterlijk neem ik Viru-Merz, het droogt goed en blokkeert de verdere ontwikkeling en nadat het zweertjes vormen niet zoals na acyclovir, binnen Valtrex.

    Honderd keer zal ik gaan!
    Voortdurend knallend "koud", zodra een beetje blaast of plotseling stress, uitgeput. Totdat ik bij een goede dokter kwam. Heeft Valtreks benoemd, de waarheid om te drinken was noodzakelijk, bijna 3 maanden, en plezier niet van goedkoop. Maar nu ben ik alle huiduitslag vergeten. Zalf is tenslotte, verwijder de uitwendige tekens, en ze worden veroorzaakt door een infectie, zitten binnen, het moet worden uitgeroeid

    en voor mij schreef de immunoloog tegen Valtreksu nog kaarsen, vitamines en
    Amiksin, het is allemaal drinken volgens het schema. Bij mij werd het ontdekt onder analyses
    herpes van type 6. De dokter zei dat ik hem kon ophalen in het transport.

    Ja, alles onder het schema of plan, complexe behandeling.

    en waarom je al zo lang Valtrex drinkt. Of hangt het af van het type virus?
    Ik nam alle 10 dagen. En nog een Seltzink.

    Blijkbaar hangt het type virus af.
    Na Valtrex onmiddellijk een nieuwe panavir.
    Maar al een jaar, want herpes mij omzeilt het feest. Natuurlijk moet je je gezondheid temperen en bewaken, omdat het allemaal te maken heeft met zwakke immuniteit en stressvolle situaties. Met een goede gezondheid zal de afweer van het lichaam niet toestaan ​​dat het virus actiever wordt. De dokter zei dat je geen herpes pillen kunt krijgen, je kunt ze alleen maar "wurgen".

    en de dokter vertelde me dat elke persoon een herpesvirus in het lichaam heeft, in een latente vorm (slapend) of wakker wordt, in een actieve.

    Ja, ja, dat is wat ik wilde zeggen)

    Oma, ik herinner het me, zei dit: tijdens de bloei moet je 5-7 jonge bloemen van paardebloemen eten en herpes niet)
    Ik heb het niet gecontroleerd, ik had zijn t-t-t niet. Mijn moeder, uitgeput, at de jonge bloemen van een paardebloem, zei, het hielp, 4 jaar zonder terugvallen. Is het geen placebo?

    Acyclovir zalf is een geweldig klein ding! Zodra ik voel dat mijn labium jeukt en deining begint, smeer ik onmiddellijk. En over een paar dagen gaat alles voorbij. Het gebeurt dat er geen zalf bij de hand is, en het flesje begint te zwellen. Dan helpt gewone tandpasta mij.

    Toen ik uit de pap overging, had mijn broer nooit herpes. Een keer per jaar. Ik acyclovirum, 2 weken en zo.

    Welke zalven van herpes op de lippen en het lichaam zijn beter en effectiever voor de behandeling?

    Zalven van herpes zijn de meest effectieve doseringsvorm voor de behandeling van de ziekte. Herpes-virus is zeer algemeen in de wereld en volgens medische statistieken is beschikbaar in het lichaam van elke inwoner van onze planeet. Hier, slechts enkele mensen met een sterke immuniteit, verkeert hij in een "slaaptoestand", terwijl anderen zichzelf voortdurend verergeren bij de geringste kou, stress of onderkoeling. Als het herpesvirus eenmaal in het lichaam is gepenetreerd, blijft het levenslang in leven en is de moderne geneeskunde machteloos om het volledig te vernietigen.

    Tijdens exacerbaties manifesteert de infectie zich door uitslag op de lippen, het gezicht en het lichaam en kan het slijmvlies van de ogen en geslachtsorganen aantasten. In de meeste gevallen hechten patiënten niet veel waarde aan dergelijke manifestaties, omdat ze geloven dat ze in een paar dagen vanzelf zullen verdwijnen. Dit is een zeer gevaarlijke waanidee, met het herpesvirus is het nodig om te vechten bij de eerste manifestaties van de ziekte.

    Als de behandeling niet op tijd begint, vermenigvuldigt het virus zich in het lichaam, ondermijnt het zijn beschermende krachten en leidt het tot schade aan de interne organen en het menselijk voortplantingssysteem. Vooral gevaarlijk is de infectie van het herpes-virus tijdens de zwangerschap, omdat dit de pathologie van de ontwikkeling van de foetus kan provoceren.

    Behandeling van herpes moet uitgebreid zijn, gebaseerd op systemische geneesmiddelen die het virus van binnenuit bestrijden en externe middelen die zijn ontworpen om huiduitslag te elimineren. Zalven die herpes behandelen nemen een speciale plaats in in de lijn van antivirale middelen en zijn de meest populaire manier om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen. Alle antivirale zalven moeten bij de eerste alarmerende symptomen worden gebruikt, daarna zal het effect van hun toepassing maximaal zijn. Laten we dieper ingaan op deze groep medicijnen en uitvinden welke zalven het best kunnen worden gebruikt om het virus het hoofd te bieden.

    Zalven van herpes: types

    Alle lokale geneesmiddelen die bedoeld zijn voor de behandeling van virale infecties worden meestal verdeeld in drie grote groepen:

    1. Zalven van herpes op basis van acyclovir en zijn derivaten. Preparaten van deze groep hebben het sterkste antivirale effect. Het mechanisme van hun actie is gebaseerd op de vernietiging van het DNA van de cellen van het virus, wat de verdere ontwikkeling en verspreiding ervan bemoeilijkt en het in staat stelt om de infectie effectief te bestrijden. Geneesmiddelen op basis van aciclovir zijn volkomen veilig, laag-toxisch, verlichten snel pijn bij exacerbatie van herpes en versnellen het herstel.
    2. Antivirale medicijnen op basis van plantaardige componenten. Beschouwd als de meest onschadelijke voor het lichaam, bijna geen bijwerkingen, behalve voor individuele intolerantie. Preparaten op basis van planten zijn niet toxisch, maar niet minder effectief en zijn perfect bestand tegen manifestaties van herpesinfectie.
    3. Andere antivirale zalven. Deze medicijnen zijn gebaseerd op andere actieve bestanddelen, waaronder interferonen en andere stoffen die de immuniteit stimuleren en de afweer van het lichaam versterken, waardoor hij zelfstandig de infectie kan opvangen.

    Laten we meer in detail de voorbereidingen van elke groep bekijken en we zullen vertellen over hun voordelen en manieren van toepassing.

    Preparaten op basis van acyclovir - gebruiksaanwijzing, prijs

    acyclovir. Een antiviraal geneesmiddel van Russische origine, het werkzame bestanddeel is acyclovir, opgelost in een vaseline-basis. Crème Acyclovir vernietigt effectief het herpes simplex-virus en wordt gebruikt om uitslag op het lichaam en op de lippen te behandelen. Bovendien Acyclovir kan worden gebruikt als een zalf van genitale herpes.

    Het medicijn moet tot 5 keer per dag een dunne laag op de uitslag worden aangebracht. De behandeling duurt gemiddeld 5 tot 7 dagen, afhankelijk van de ernst van het infectieproces. Er is ook een oogvorm van het medicijn, dat in de oogheelkunde wordt gebruikt om herpetische keratitis te behandelen. Oogzalf wordt elke 4 uur in de conjunctivale zak geplaatst.

    Elke vorm van Acyclovir is effectief en werkt goed bij manifestaties van herpes, het medicijn moet worden gebruikt bij de eerste tekenen van activering van de infectie (jeuk, verbranding). Het is dan mogelijk om acute manifestaties te voorkomen en het herstel te versnellen. Voordeel van Acyclovir is een lage prijs, de kosten van oogzalf - van 20 roebel, crème - van 50 roebel.

    Zovirax - de meest populaire anti-herpetische zalf van geïmporteerde productie, wordt gekenmerkt door snelheid van handelen en hoge efficiëntie. Snel omgaat met de manifestaties van herpes op het lichaam of het slijmvlies van de ogen. Volgens reviews van consumenten - dit is de beste zalf van herpes op de lippen. Gebruik Zovirax-crème (5%) voor de behandeling van de huiduitslag op het lichaam.

    Zovirax-zalf (3%) met een lager gehalte aan werkzame stof wordt gebruikt voor oogbehandeling. Het medicijn wordt volgens het standaardschema gebruikt: de crème wordt 5-6 keer per dag op de laesies aangebracht, de oogzalf wordt elke 4 uur in de conjunctivale zak geplaatst. De behandeling duurt ongeveer een week.

    Bij langdurig gebruik kan Zovirax allergische reacties veroorzaken, bovendien kan de werkzaamheid afnemen als gevolg van gewenning. Een ander nadeel van geïmporteerde zalf is een hoge prijs, die varieert van 250 tot 500 roebel per verpakking.

    Fenistil Pencivir. Het medicijn is gebaseerd op penciclovir (een derivaat van acyclovir), het werkingsmechanisme is ook gebaseerd op de penetratie van de DNA-keten en de vernietiging van het virus van binnenuit. Het medicijn kan in elk stadium van de infectie worden gebruikt, het is een effectieve zalf van herpes die de verspreiding van het virus snel blokkeert, de aandoening vergemakkelijkt en genezing bevordert.

    In tegenstelling tot andere antivirale zalven, moet Fenistil vaker worden gebruikt, waarbij laesies om de 2 uur worden behandeld. Het gebruik van het medicijn kan onaangename pijnlijke symptomen verminderen, jeuk en irritatie verwijderen en ontstekingen elimineren. De kosten van het medicijn zijn vrij hoog, in de apotheekketen Fenistil Penzivir wordt vrijgegeven van 250 roebel per pakket.

    Vivoraks - antiviraal middel op basis van valaciclovir en penciclovir (derivaten van acyclovir). De actieve ingrediënten zijn actief tegen die stammen van het virus, waartegen aciclovir impotent is.

    Veel consumenten geloven dat dit de beste zalf is van herpes, omdat het medicijn veilig is, een minimum aan bijwerkingen heeft en wordt gebruikt bij patiënten die geen aciclovir-gebaseerde geneesmiddelen kunnen gebruiken vanwege individuele intolerantie. Nog een belangrijk pluspunt - lage kosten. Verpakking zalf kosten van 70 tot 100 roebel.

    Atsigerpin - een antiviraal geneesmiddel vervaardigd door het Indiase farmaceutische bedrijf in de vorm van een crème en zalf. Is zeer effectief tegen het herpesvirus, als u het gaat gebruiken voor de eerste symptomen van exacerbatie. Het wordt aanbevolen om de aangetaste huid elke 3-4 uur te behandelen. Deze remedie is niet volledig veilig en kan bijwerkingen veroorzaken: allergische reacties, zwelling, branderig gevoel en pijn op de plaats van toediening. Gebruik het medicijn strikt volgens de instructies en overschrijd de aanbevolen behandelingsduur niet.

    Gerperax, Gerveraks - geneesmiddelen met een soortgelijk effect, geproduceerd door Russische en Indiase farmaceutische concerns. Zijn in staat om niet alleen medische, maar ook preventieve maatregelen te nemen, die de terugval van de ziekte verstoren. Wanneer aangebracht op de laesies snel verdoven, ongemak (verbranding en jeuk) elimineren, de vorming van droge korsten bevorderen, natte wonden drogen en genezing versnellen.

    Zalven voor herpes op basis van aciclovir en zijn derivaten worden gebruikt volgens het standaardschema, dat de behandeling van de aangetaste huid om de 4 uur omvat. De uitzondering is Fenistil Penzivir, die om de 2 uur op de huiduitslag wordt aangebracht.

    Behandeling met antivirale geneesmiddelen zou niet lang moeten zijn, anders ontwikkelt het herpesvirus resistentie tegen de actieve substantie en wordt de effectiviteit van het therapeutische middel verminderd.

    Gemiddeld duurt een externe behandeling 4 tot 7 dagen. Als deze periode niet voldoende is voor een volledig herstel, wordt het aanbevolen om de antivirale zalf te vervangen voor preparaten met een vergelijkbaar effect, maar met het gehalte aan andere werkzame stoffen om verslaving te voorkomen.

    Gebruik met speciale zorg zalven met antivirale componenten tijdens de zwangerschap en borstvoeding. De kwestie van de aanwijzing van dergelijke fondsen moet worden bepaald door een arts en de behandeling moet onder zijn controle zijn om ongewenste complicaties te voorkomen.

    Zalven van herpes op basis van plantaardig materiaal

    Panavir - gel. Dit antivirale geneesmiddel is gebaseerd op de zouten van lanthaan en glycosiden geïsoleerd uit aardappelscheuten. Het gebruik van de gel maakt het in een korte tijd mogelijk om het virus te deactiveren en de verdere verspreiding van het infectieuze proces te beperken. Als u het geneesmiddel in het beginstadium begint te gebruiken, voordat zich herpetische huiduitslag heeft voorgedaan, is het in de meeste gevallen mogelijk om de vorming van pijnlijke blaasjes te voorkomen.

    Het onbetwiste voordeel van de gel is de mogelijkheid van langdurig gebruik, omdat het virus geen verslaving aan de werkzame stof ontwikkelt. Hiermee kunt u effectief omgaan met de infectie en de periode van remissie herhaaldelijk verlengen. Dit is het meest veelzijdige antivirale medicijn dat kan worden gebruikt om uitbarstingen op de lippen, het lichaam (met gordelroos) en voor de behandeling van genitale herpes te behandelen.

    Tegelijkertijd zijn er enkele beperkingen aan het gebruik van dit medicijn. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en in de vroege kinderjaren. Het gebruik van het geneesmiddel in een aantal gevallen veroorzaakt nevenreacties (roodheid van de huid, branderig gevoel). Behandeling van herpeszalf duurt gemiddeld 5 dagen, het medicijn moet tot 6 keer per dag worden aangebracht. De prijs voor Panavir-gel is ongeveer 150 roebel per pakket.

    Mirtopleks. Antivirale zalf op basis van de essentie van mirte. Effectief omgaat met de manifestaties van een eenvoudig herpesvirus, kan worden gebruikt als zalf van herpes op het lichaam, lippen, en wanneer het virus is geïnfecteerd met geslachtsorganen.

    Behandeling met het medicijn moet beginnen met de eerste angstsymptomen en blijven 3-7 dagen aanhouden, elke 4 uur op de huid aanbrengen. Myrtoplex wordt als vrij veilig en laag-toxisch beschouwd, maar in sommige gevallen kan het allergische reacties veroorzaken, gemanifesteerd door rood worden van de huid en een branderig gevoel. De kosten van de zalf zijn gemiddeld 250 roebel.

    Alpizarin. Het medicijn is gebaseerd op natuurlijke extracten gewonnen uit planten van de Sumahov-familie, bonen, kopeken van Altai. Deze planten kunnen de vermenigvuldiging en ontwikkeling van het herpesvirus snel onderdrukken. Het gebruik van zalf kan het ontstekingsproces verwijderen, wallen elimineren, de genezing en reparatie van een beschadigde huid versnellen.

    Het medicijn kan worden gebruikt voor de behandeling van zwangere vrouwen en kinderen (vanaf 1 jaar). Het geneesmiddel wordt goed verdragen, heeft vrijwel geen contra-indicaties en veroorzaakt geen ongewenste reacties. Behandeling van laesies wordt uitgevoerd volgens de instructies gedurende 4-6 dagen. De kosten van het medicijn bedragen 160 roebel.

    D'Helepin. De basis van de zalf is een extract van de desmodium-fabriek van Canadian, die een uitgesproken antiviraal en antibacterieel effect heeft. Het medicijn heeft een breed toepassingsgebied, het wordt gebruikt om herpesuitbarstingen op de lippen te elimineren, met herpetische stomatitis, opgenomen in een complex van behandeling voor herpes zoster en waterpokken.

    Het gebruik van de zalf zorgt ervoor dat u snel de pijnlijke symptomen kunt opvangen, de verspreiding van het virus stopt en helpt bij het elimineren van complicaties in het geval van een bacteriële infectie. Het medicijn wordt elke 4 uur op de aangetaste huid aangebracht, de behandeling wordt gedurende 3-6 dagen uitgevoerd, afhankelijk van de ernst van de symptomen.

    Natuurlijke plantaardige bestanddelen in de samenstelling van het geneesmiddel zorgen voor de veiligheid ervan en de afwezigheid van schadelijke effecten op het lichaam. De enige beperking om te gebruiken zijn overgevoeligheidsreacties.

    hiporamin. Zachte fytopreparatie met antiviraal effect. De samenstelling van de zalf bevat eucalyptusboomolie en een extract van de duindoornbladeren. Het ontbreken van een toxisch effect op het lichaam maakt het mogelijk om zalf te gebruiken bij de behandeling van herpes bij kinderen en zwangere vrouwen.

    Het medicijn vertoont hoge activiteit tegen het virus en gaat effectief om met acute manifestaties van eenvoudige en genitale herpes. Zalf kan worden gebruikt om de symptomen van herpes zoster en waterpokken te verlichten.

    Het herpesvirus vertoont geen weerstand tegen de actieve substantie, dus het medicijn kan lange tijd worden gebruikt zonder angst voor een afname in effectiviteit. Behandeling van de brandpunten van herpes wordt tot 6 keer per dag uitgevoerd. De gemiddelde prijs voor Hyporamin is 120 roebel per pakket.

    Voorbereidingen op basis van andere componenten

    Viru-Merz-gel. De actieve component van dit antivirale middel is tromantadine, dat een hoge activiteit vertoont in relatie tot een eenvoudig herpesvirus (type 1 en type 2). Daarom kan het medicijn niet alleen worden gebruikt om verkoudheden op de lippen te behandelen, maar ook om de symptomen van genitale herpes te elimineren.

    Het virus is niet in staat om bescherming tegen de werking van de actieve component van de gel te ontwikkelen, daarom treedt bij langdurig gebruik van het medicijn geen verslaving op. Het gebruik van Viru-Merz elimineert effectief de karakteristieke symptomen (jeuk, pijn, verbranding), vergemakkelijkt de verlichting van de aandoening, versnelt het genezings- en herstelproces en verlengt de periode van remissie aanzienlijk.

    Het enige nadeel van de remedie is het risico op het ontwikkelen van overgevoeligheidsreacties en het optreden van contactdermatitis-symptomen. Het medicijn wordt volgens de instructies gebruikt en behandelt de aangetaste gebieden maximaal 5 keer per dag.

    viferon - een effectief medicijn, gemaakt op basis van interferonen. Het werkingsmechanisme van de zalf is gebaseerd op het stimuleren van de functies van het immuunsysteem, waardoor het lichaam zelf de infectie begint te bestrijden. Daarom is het belangrijkste doel van het medicijn niet om het virus te onderdrukken, maar om de natuurlijke afweer van het lichaam te vergroten.

    Bij het verwerken van herpetische foci wordt de zalf vrijwel niet in de huid opgenomen, de werkzame stoffen dringen niet in de bloedbaan binnen, dus het medicijn heeft geen systemische bijwerkingen en heeft vrijwel geen contra-indicaties. De enige beperking is de individuele intolerantie van de bestanddelen van de zalf.

    De behandeling met Viferon duurt maximaal 7 dagen, de behandeling wordt 3-4 keer gedurende de dag uitgevoerd. Zalf is heel betaalbaar, in de apotheek kan het worden gekocht tegen een prijs van 150 roebel per pakket.

    Genezende kruidenzalf op de lippen

    Tijdens het behandelingsproces worden helende zalven gebruikt als hulpmiddel. Wijs ze toe aan de laatste stadia van de therapie, om het herstel en de regeneratie van de huid te versnellen. Ze hebben geen antiviraal effect, maar ze genezen de schade snel en versnellen het genezingsproces. Dit zijn de volgende remedies:

    Bovendien kan de genezingsfase worden toegepast zalf met antibacteriële en antiseptische werking, waardoor het risico op deelname aan een secundaire infectie snel podsushat lekt erosie te versnellen en de vorming en dalende droge korsten. Daartoe en duiden troksevazinovuyu zalfpreparaat Levomekol.

    Voordat u medicijnen gebruikt om herpesinfecties te bestrijden, raadpleegt u een arts, hij zal een echt effectief hulpmiddel kiezen dat zal helpen om snel met de ziekte om te gaan en geen schade aan het lichaam veroorzaakt.

    Beoordelingen over de behandeling van herpes met zalven

    Referentienummer 1

    Hij werd behandeld voor genitale herpes. Naast medicijnen in tabletten, schreef de arts Panavir-gel voor de behandeling van huiduitslag. Het medicijn is zeer effectief, verlichtte snel de aandoening, verlichtte de pijnlijke jeuk en pijnlijke gevoelens.

    Het was noodzakelijk gel toe te passen, omdat het uitbranden en het ongemak verdwenen waren, nam het ontstekingsproces af. Het medicijn werd 7 dagen gebruikt, gedurende welke tijd de blaasjes werden geopend, snel gedroogd en bedekt met korsten, als geheel gingen exacerbaties van herpes deze keer veel gemakkelijker en dit komt door de therapeutische gel.

    Referentienummer 2

    Herpes op de lippen behandel ik alleen met Zovirax. Ik vind deze zalf erg leuk, ik draag het altijd bij me. Als ik een tintelend gevoel op mijn lippen krijg, begin ik onmiddellijk aan te brengen en verschijnen er bijna nooit bubbels.

    Enige tijd heb ik wat ongemak, maar het gaat snel voorbij. Als u de tijd mist en de huiduitslag verschijnt, helpt de zalf hen om snel om te gaan, laat zich niet verder verspreiden, droogt snel en verwijdert onaangename symptomen.

    Beoordeling №3

    Voor de behandeling van verkoudheid op de lippen altijd Acyclovir gebruikt. In het begin werkte de zalf goed. Maar nu is de effectiviteit verminderd, de bubbels verschijnen nog steeds, doen pijn en jeuken, lang gaat niet voorbij.

    Ze zeggen dat na verloop van tijd verslaving aan deze medicijnen ontstaat, dus ze moeten worden veranderd. We zullen een ander middel moeten vinden.