Herpes tijdens de zwangerschap

Bij mannen

Herpes was op de lippen en tot B, en sprong toen uit op de schaamlippen, nachitalas op het internet dat al ziek werd ((

Dus de mogelijke gevolgen van herpes, overgedragen tijdens de zwangerschap:

  • voor de foetus - miskramen, bevroren zwangerschap, hersenschade (microcefalie), aangeboren misvormingen, hartafwijkingen, aangeboren virale longontsteking, vroeggeboorte;
  • voor een pasgeboren baby - plotselinge dood van een kind na de geboorte, epilepsie, hersenverlamming, doofheid; blindheid;

Echt is het de waarheid? Is deze herpes erg gevaarlijk? schrijf alleen dat de meest gevaarlijke is de genitale eng ((

of is het niet allemaal zo beangstigend? wie had wat ze behandelden en wat waren de consequenties?

Genitale herpes en zwangerschap

Totaal aantal berichten: 0

22-08-2006, Elena
Ja, echt herpes is ongeneeslijk en zit voor het leven in het lichaam! Zelfs als er tijdens de zwangerschapsplanning geen recessie is, zal niemand garanderen dat dit tijdens de zwangerschap niet zal gebeuren! Dus het belangrijkste ding in deze gerpesom- brbe met verbeterde immuniteit (vitaminen, gebrek aan stress, therapietrouw, sport).Zvuchit banaal, maar in werkelijkheid is het echt zo, en houdt het allemaal blijkt niet zo gemakkelijk in het leven te zijn! De toelating van antivirale middelen wordt alleen tijdens een retsediva aangetoond, anders beperken ze alleen de immuniteit verder! Tijdens de zwangerschap zijn alle krachten van artsen erop gericht het effect van het virus op de foetus te verminderen. Met succes toegepast plasmaferese (volgens informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken Research Institute artsen Ivanovo) plasmaferese betere manier om te beginnen met het maken in de planperiode (het verhoogt de immuniteit, en heeft een aantal voordelen !!) Ik heb zelf lijden aan deze ziekte, en lees alle beschikbare literatuur over het onderwerp, geraadpleegd met een stel artsen. Heeft plazmaferez gemaakt en het heeft me vertrouwen gegeven en is gekalmeerd, sterker nog, zelfs als retsediv zal zijn, zal invloed minimaal zijn!

23 mei 2006, Tatiana
Lena, alles gaat goed met je, maak je geen zorgen en luister niet naar horrorverhalen over het onderwerp. Als er een specifieke vraag is, kun je naar een normale kliniek gaan en je zult daar verteld worden dat herpes verschrikkelijk is voor de baby, als de eerste uitslag in de toekomstige moeder voor de eerste keer tijdens de zwangerschap verscheen. Dit is een apart groot verhaal (niet van jou). Direct voor de bevalling is ook niet dodelijk (hoewel het in dit geval noodzakelijk is om met deze infectie te vechten). Omdat het gevaarlijk is voor de baby van de oogbol. Persoonlijke ervaring is het volgende - met herpes negen jaar, huiduitslag meerdere keren per maand, onmiddellijk voor de bevalling, ook uit stapte, maar ik snel ermee omgingen. Het meisje werd gezond geboren, mooi, zonder vskih daar nachtmerries. In extreme gevallen komt een goede dokter, keizersnede en met de ogen van het kind in orde. Maar dit is een extreem geval, en dus is alles in orde. Ik huiverde ook tijdens de zwangerschap, maar ik kwam bij een dokter die niet gefixeerd is op hoe meer geld te verdienen voor ziekten die niet per definitie worden behandeld. Maar ja, zij (de dokter) zei dat ik niet rukte dat gezonde kinderen baarde en niet met zulke zweren.

01/14/2010, Yana
Ik heb nu al 8 jaar genitale herpes. terugvallen zijn frequent. de indruk is dat ze helemaal niet passeren. Ik ben van plan om zwanger te worden. Kan me iets vertellen?

10.12.2009, Alice
Hello! Voor mij 23 jaar, nu is het zwanger op 7 weken en hier al de tweede keer deze genitale herpes. Herpes al ongeveer drie jaar. Vertel me alsjeblieft een goede dokter?

7.04.2005, Marina
Welkom! Op mij ook zo'n situatie. De artsen zeggen dat Panavir heel goed werkt. Ik heb veel gevallen gelezen en zo is het.

14/06/2004, Thelma
Toen ik op het behoud lag, werd ik opgenomen in het ziekenhuis met herpes, ik had een miskraam voor 4 maanden. Toen afgelopen 4 jaar, ik zwanger werd weer, schudden tot 6 maanden, en niet herpes verschijnen, gebruikte ik vooral in de afgelopen maanden, met tussenpozen, allerlei vaginale zetpillen, om de vaginale flora in een normale toestand te ondersteunen. Zelfs als je een exacerbatie hebt tijdens de zwangerschap, het belangrijkste ding dat niet zou zijn tijdens de bevalling, doe dan een keizersnede. We moeten het snel smeren, verbranden, alles verbranden, alleen dat de bubbels beginnen te genezen, vitaminen drinken, zoveel gevarieerder voedsel eten en contrast douche heel nuttig is.

12.05.2004, Natali
Hallo Ik ben de moeder van drie kinderen. De laatste twee zijn bevallen van het reeds geïnfecteerde virus van genitale herpes. De kinderen werden vrij gezond geboren, zonder misvormingen, ondanks het feit dat tijdens de tweede zwangerschap er een recidief was. Tijdens de retsedivov, voor de zwangerschap en tijdens de zwangerschap, nam ik homeopathische geneesmiddelen, voorgeschreven door een homeopaat arts. De laatste retsediv was in november 2000. Homeopathie heeft me geholpen, het kan jou ook helpen.

08/09/2009, farengeit
Schrijf alsjeblieft op welke voorbereidingen van een homeopathie geaccepteerd worden, zeer vaak recidieven. 30 jaar oud

22-11-2005, Sasha
Heeft uw rapport gelezen over een herpes een genitaal. We plannen een kind, ik wil me ook wenden tot een homeopaat. Op welke medicijnen is je behandeld? Zou je me dat kunnen vertellen?

24.12.2003, Oksana
Ik heb 13 weken zwangerschap. Ook genitale herpes, al enkele jaren, de behandeling hielp niet. Nu is de immuniteit volledig verzwakt, retsedivy ontstaat constant (5 keer in 3 maanden). Hoewel de tests normaal zijn, maar nog steeds erg angstaanjagend voor de gezondheid van de baby, heeft hij daar veel literatuur over bestudeerd. Het lijkt erop dat het percentage aangeboren afwijkingen niet erg hoog is, bovendien is de foetus zeer resistent tegen allerlei invloeden. Ik heb er spijt van dat ik mijn immuniteit vóór de zwangerschap niet heb verbeterd. Als u nog steeds besluit om binnen een paar maanden foliumzuur en vitamine B2 te nemen, dan zullen ze helpen teratogene factoren in te dammen. Veel succes.

Alle pagina's over dit onderwerp:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Herpes tijdens zwangerschapsoverzichten

Wat is herpes

Maria zal je vraag beantwoorden over haar situatie, die ik had. Ik kwam ook tijdens de zwangerschap herpes op de lip tegen. Ik zal meteen tegen de toekomst zeggen dat mijn meisje in orde was (zoals rode hond, dan wat er was geschreven) zoals een pfu-pf nebylo bij de geboorte. maar ten koste van de behandeling die zoviraks en herpesvir echt behandeld hebben, kunnen ze niet tijdens de zwangerschap zijn. Ik had een stroom en werd gered tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Corvalolum komt vaak voor. voor een dag om tot 5 keer uit te smeren op die plek waar herpes. het droogt en geeft geen verdere verbetering van herpes. en voor jou en je baby is het onschadelijk! ) Nieuw 12 november 2009, 12:06

Genitale herpes wordt niet op de binnenlandse manier overgedragen

Helaas is herpes voor mij een native. Springt op zijn lippen in de winter en de zomer. Tijdens de eerste zwangerschap, was de gehele lagere lip genaaid zodat het aan de kin viel. Nu is ze zwanger van de tweede, dus in de periode van 8 tot 12 weken sprong de kou al vier keer op. Mijn gynaecoloog vertelde me dat tot 12 weken, het beter is om niet uit te smeren, omdat de baby net wordt gevormd en het is het beste om af te zien van medicijnen en zalven, indien mogelijk. Maar op meer latere voorwaarden zei ze toch, als herpes erg ongerust is, omdat het kind al is gevormd en de zalf hem niet zal brengen. Het feit dat herpes kind in je ziek is met rode hond, is natuurlijk complete onzin. Bij mij was de eerste sonuly gewoon opmerkelijk, hoewel de lip heel lang genas. Ik heb herpes verbrand met jodium of carvalol. Nu zowel bij mij als bij u 24 weken, maar terwijl het er niet uit springt. Nieuw 12 november 2009, 13:09

Ook was er een herpes en in de eerste zwangerschap en nu, die met het kind niet zal niet ervaren. Bij mij, de eerste jongen, was hij al 10 jaar een eenmalig of herpes-herpes en kattenziekte erg zelden (fie fie). Nieuw 12 november 2009, 13:18

Ik had een harpes in 11 weken, verbrand met jodium en om een ​​of andere reden besmeurd met tetracycline zalf. Haar dochter heeft nooit herpes gehad, maar we worden vaak ziek, wel, ik denk dat er hier geen directe verbinding is. Al het beste voor jou. Nieuw 12 november 2009, 13:20 uur

Meisjes, en als bij mij de herpes wordt getoond in een sterke wallen seksuele gup en een jeuk. geen zalven helpen niet en ook kaarsen. Ik denk nu hoe ik met zo'n "schoonheid" zal bevallen, als ik zelfs ondergoed draag om te dragen. (((((Nieuw 12 november 2009, 13:57

Je hebt genitale herpes, het is een beetje anders en met hem moet je naar een dokter, hij kan naar binnen, en dat is niet goed. Het is beter om het te genezen voor de bevalling. Bij mij was bovendien op de lippen voortdurend genitalie. De dokter zei dat als ze het doet, het dan dringend voor haar is. Nieuw 3 februari 2010, 10:58

Het herpesvirus is vaker gelokaliseerd op de externe genitaliën, in de vagina, op de cervix. Het virus kan lange tijd worden verborgen en wanneer stress optreedt, keert het terug naar de huid en de slijmvliezen. Wanneer de primaire infectie symptomen zijn uitgesproken, waarna de ziekte in een latente vorm gaat, met periodieke exacerbaties. En in de periode van verergering van herpes is een persoon gehandicapt vanwege de constante en ondraaglijke jeuk. Infectie met het genitale virus kan optreden tijdens seksueel contact en orale seks. Dat is de reden waarom de overdracht van het herpesvirus van het eerste type van de lippen naar de geslachtsorganen en vice versa. Symptomen * Jeuk in het genitale gebied * Branden in het genitale gebied * Ontsteking van het slijmvlies van de geslachtsorganen * Verhoogde lichaamstemperatuur

Stad: Status: Herpes Center bestudeerde de effecten van herpes op de ontwikkeling van zwangerschap. Zeer gevaarlijk zijn voor de foetus zijn de primaire genitale herpes bij de moeder en exacerbatie van chronische herpes, begeleid door het vrijkomen van het virus in het bloed. Vooral de pathologie van de zwangerschap het risico is groot als herpes treedt op in het begin van de zwangerschap. Het risico op infectie van het kind in de bevalling bereikt 40%. De nederlaag van de foetus en de placenta kan op elk stadium van de zwangerschap en leiden tot de vorming van aangeboren afwijkingen, foetale sterfte, miskraam of vroeggeboorte. Infectie van de foetus vóór 20 weken zwangerschap leidt tot spontane abortus of foetale misvormingen in 34% van de gevallen. Sterfte met congenitale cytomegalovirus-infectie bereikt 20-30%.

Hoe vindt infectie met herpes-virussen plaats?

Volgens talrijke studies tot 18 jaar bij meer dan 90% van de stedelijke bewoners geïnfecteerd met één of meer stammen van ten minste 8 klinisch relevante herpesvirussen (herpes simplex 1 en type 2, varicella zoster, cytomegalovirus, Epstein-Barr-virus, humaan herpesvirus 6 en 8- het type). In de meeste gevallen lager en hernieuwde infectie vindt plaats door druppeltjes door direct contact of via huishoudelijke en hygiënische producten (gemeenschappelijke handdoeken, zakdoeken, etc.). Het bleek als mondeling, genitaal, oraal-genitaal, transfusie, transplantatie en transplacentaire transmissie routes. Na infectie van een cel, bijvoorbeeld, herpes simplex virus 1 of 2 typen, de synthese van nieuwe virale eiwitten start na 2 uur, en hun aantal een maximum bereikt na ongeveer 8 uur. De snelste klonen virions voorkomen in epitheelcellen en slijmvliezen, bloed en lymfatische weefsels.

Volledig gevormde en klaar voor latere reproductie "dochter" infectueuze virionen weergegeven in de geïnfecteerde cel na 10 uur en het aantal maximaal wordt na 15 uur. Gedurende de gehele periode van zijn leven primaire ( "ouder") virusdeeltje reproduceert 10-100 "kind" virusdeeltjes en 1 ml herpetische blaasjes gehalte van 1000 tot 10 miljoen virusdeeltjes. Virionen zeer thermostabiel - geïnactiveerd (vernietigd) bij 50-52 graden gedurende 30 minuten bij 37,5 ° -. Gedurende 20 uur stabiel bij -70 ° lange, opgeslagen in weefsels. Op metalen oppervlakken (munten, deurknoppen, kranen) herpes overleeft gedurende 2 uur op plastic en hout - tot 3 uur in natte verbandgaas en watten gedurende de droogtijd bij kamertemperatuur (6 uur). Unieke biologische eigenschappen van het virus herpes is een levenslange behoud van virussen in een gewijzigde vorm in de zenuwcellen van de regionale (met betrekking tot de plaats van binnenkomst van de herpes) gevoelszenuw ganglia. De meest actieve in dit opzicht zijn herpes simplex-virussen (labiaal en genitaal), het minste - het virus

Alle bekende varianten van herpes-virussen kunnen terugkeren. Bijvoorbeeld, de herhaling van infecties veroorzaakt door het herpes simplex virus, vaak gezien op de achtergrond van stress, niet-specifieke endocriene stoornissen, veranderingen in de geografische woonkamer, hoge zonnestraling, etc. Vaak Asymptomatische recidieven van CMV-infectie waargenomen bij zwangere vrouwen en bij patiënten die immunosuppressieve en hormonale therapie. In het algemeen, die een terugkerende herpesinfectie binnen niet meer dan 8-20% van de patiënten met duidelijke gebreken in het immuunsysteem.

Herpes-virus is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening bij zwangere vrouwen.

Studies uitgevoerd in het Herpetic Center in Moskou hebben aangetoond: de diagnose van het herpes simplex-virus is nu gecompliceerd vanwege het feit dat in 65% van de gevallen de ziekte atypisch is. Herpesvirussen kunnen leiden tot transplacentale infectie van de foetus of opstijgen via het geboortekanaal (vaak tijdens de bevalling, maar mogelijk tijdens de zwangerschap). Opgemerkt moet worden dat tijdens de zwangerschap in het lichaam, vrouwen ondergaan anatomische veranderingen gericht op het waarborgen van de bescherming van de foetus van het onderste deel van de genitale landstreekbesmetting.

Wat is gevaarlijk voor herpes bij zwangere vrouwen?

Zeer gevaarlijk zijn voor de foetus zijn de primaire genitale herpes bij de moeder en exacerbatie van chronische herpes, begeleid door het vrijkomen van het virus in het bloed. Het risico op infectie van het kind in de bevalling bereikt 40%. De nederlaag van de foetus en de placenta kan op elk stadium van de zwangerschap en leiden tot de vorming van aangeboren afwijkingen, foetale sterfte, miskraam of vroeggeboorte. Nadelige uitkomsten voor de foetus hangen voornamelijk samen met de transplacentale (hematogene) manier van overdracht van herpesvirussen. Infectie van de foetus in de I trimester van de zwangerschap leidt tot een waterhoofd, hartafwijkingen, afwijkingen in de ontwikkeling van het maagdarmkanaal enz., Frequent waargenomen spontane abortus. Infectie in trimesters II en III leidt tot de ontwikkeling van de foetus herpes hepatitis, pancreatitis, bloedarmoede, geelzucht, longontsteking, herpes meningoencefalitis, bloedvergiftiging, ondervoeding. Met het stijgende pad van infectie vermenigvuldigt en vermenigvuldigt het herpesvirus zich in het vruchtwater, polyhydramnio's worden genoteerd. Het is ook mogelijk om postpartum-infectie van pasgeborenen in de aanwezigheid van herpetische manifestaties op de huid van de moeder, verwanten of medisch personeel. Aldus leidt infectie van de foetus vóór de 20e week van de zwangerschap in 34% van de gevallen tot spontane abortus of foetale abnormaliteiten. In de periode van 20 tot 32 weken - tot vroeggeboorte of intrauterine foetale dood in 30 - 40% van de gevallen. Primaire infectie met herpes moeder na 32 weken van de zwangerschap - de geboorte van een ziek kind met de huid laesies (koortsblaasjes, zweren), die vrij zeldzaam is, het oog (cataract, microphthalmia, chorioretinitis), en het centrale zenuwstelsel (micro - en hydrocephalus, cerebrale necrose). Bij ernstige letsels van de pasgeborene (herpetic meningoencephalitis, sepsis), sterft de dood in 50% - 80% van de gevallen. Met de tijdige start van de behandeling daalt de sterfte tot 20%. Overlevende kinderen in de toekomst hebben ernstige complicaties (neurologische aandoeningen, visuele stoornissen, achterblijvende psychomotorische ontwikkeling).

Cytomegalovirus en zwangerschap.

Van cytomegalovirus infectie mogelijk verloskundige complicaties, zoals de dreiging van de beëindiging van de zwangerschap, miskraam, de ontwikkeling van de zwangerschap, vroeggeboorte, intra-uteriene dood en foetale afwijkingen. De kans op besmetting met latente (verborgen) tijdens infectie is bijna afwezig is als reactivering is 0,5-7%, en in de primaire cytomegalovirus infectie groter is dan 40%. Cytomegalovirus laesies manifesteren zich door multipele orgaantheologie. Bovendien gaat een infectie met cytomegalovirus gepaard met een schending van de cellulaire immuniteit. Sterfte met congenitale cytomegalovirus-infectie bereikt 20-30%.

Is zwangerschap mogelijk met herpes?

Alle cijfers zijn teleurstellend. Een tijdig onderzoek kan echter de aanwezigheid, de activiteit en het verloop van de herpesvirus-infectie in het lichaam bepalen. Het is volledig onmogelijk om van het virus af te komen, maar het is mogelijk om de activiteit te verminderen en de factoren van specifieke verdediging van het organisme te vergroten. Het is vooral belangrijk om een ​​onderzoek uit te voeren en, indien nodig, een behandeling in het geval dat een zwangerschap gepland is. Denk niet dat alleen genitale herpes een gevaar is tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap tegen een achtergrond van fysiologische immunodeficiëntie, wanneer er een herpetische uitbarsting op het gezicht optreedt, kan het herpesvirus worden geïsoleerd in het bloed van de moeder, wat het gevaarlijkst is voor de foetus. Cytomegalovirus heeft, in tegenstelling tot het herpes simplex-virus, geen karakteristieke klinische manifestaties en meestal is de activering asymptomatisch, minder vaak onder het masker van ARVI. Vrouwen leren vaak over de infectie die ze hebben wanneer ze beginnen te worden onderzocht op onvruchtbaarheid of zwangerschapspathologie. Het Moscow Herpetic Centre heeft nieuwe effectieve methoden ontwikkeld voor de behandeling van herpes waarmee vrouwen met herpes complicaties tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen en een gezond kind kunnen baren.

Wat als het herpes-virus of cytomegalovirus wordt gedetecteerd in uitstrijkjes tijdens de zwangerschap en er geen klachten zijn van de geslachtsorganen?

Wees hier niet bang voor, ook al heb je nooit klinische verschijnselen van herpesinfectie (in het gezicht of op de geslachtsorganen) gehad. U dient een viroloog te raadplegen en een uitgebreid virologisch onderzoek uit te voeren om de juiste diagnose te stellen en de activiteit van het virus te identificeren. Alleen in dit geval is het mogelijk om de situatie te voorspellen. Als het virus kregen in het lichaam vóór de zwangerschap en het bloed van specifieke antivirale antilichamen aanwezig zijn, het risico op foetale infectie is 0,04-0,1%. Het grootste gevaar voor de foetus is de isolatie van het virusantigeen in het bloed van een zwangere vrouw. Echter, in dit geval is de kans op infectie van de foetus is afhankelijk van vele factoren :. De toestand van de foetus en de pasgeborene, pathogeen activiteit, de staat van het immuunsysteem van de bescherming van de moeder, de duur van de zwangerschap, enz. Het uitvoeren van de nodige preventieve cursussen tijdens de zwangerschap om infectie van de foetus en de pasgeborene te vermijden, zelfs met de aanwezigheid van de moeder van de actieve herpes-virus.

Ik ben van plan om zwanger te worden. Bij inspectie in mijn bloed worden antilichamen tegen een cytomegalovirus onthuld. Wat moet ik doen?

De brede en alomtegenwoordige prevalentie van cytomegalovirus in de natuur, de verscheidenheid aan manieren en methoden van de overdracht ervan, het vermogen van het virus om persistent te blijven in het gastheerorganisme leiden tot een bijna totale infectie van de volwassen populatie met dit virus. Dus, volgens de serologische massascreeningstests uitgevoerd in de VS, worden sporen van het overgedragen cytomegalovirus gedetecteerd bij 30-45% van de mensen in de leeftijd van 20-25 jaar, en bij personen ouder dan 40-50 jaar bereikt dit cijfer 70-80%. De infectie van een persoon met een cytomegalovirus blijft meestal onopgemerkt en de cytomegalovirus-infectie zelf verloopt zonder uitgesproken klinische manifestaties en blijft vaak niet herkend.

Vaak is de detectie van markers van de overgedragen cytomegalovirus-infectie een diagnostische bevinding tijdens een diepgaand onderzoek. De frequentie van chronische vormen van cytomegalovirus onder de bevolking is 15-18%. Chronisch infectieus proces vindt plaats met perioden van langdurige remissie van enkele maanden tot meerdere jaren. In dit geval hebben we het over, de zogenaamde gezonde virusdragend. Voor een correcte en bekwame beoordeling van het resultaat van uw bloedonderzoek voor de isolatie van antilichamen tegen het cytomegalovirus en aanbevelingen voor zwangerschap, dient u een specialist te raadplegen.

Ik heb terugkerende genitale herpes. Mijn vrouw heeft geen herpes en is momenteel zwanger. Hoe het kind te beschermen?

Vooral het risico voor de foetus is vooral hoog als de moeder tijdens de zwangerschap voor het eerst geïnfecteerd raakt met herpes van welk type dan ook. Als dit de laatste weken gebeurt, is het risico van overdracht van het virus 50%. Bij de primaire herpes in elke periode van zwangerschap is er de mogelijkheid van transplacentale overdracht van het virus naar de foetus. Onder kinderen die met herpes zijn geïnfecteerd, is zo'n transmissieroute 5%. Daarom, als u genitale herpes (of een andere herpes virus), is het noodzakelijk om alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het infecteren van zijn vrouw: sex te elimineren tijdens terugval, een studie van sperma isolering van het virus, het gebruik van een condoom. Het is logisch om advies in te winnen bij een arts en een volledig onderzoek te ondergaan.

Ik heb meerdere jaren last van terugkerende genitale herpes. Op het moment ben ik zwanger. Moet ik een keizersnede hebben?

Het risico van een infectie van een pasgeborene tijdens passage door het geboortekanaal van een moeder met terugkerende genitale herpes is 5-8%. Op deze manier is 90% van de pasgeborenen besmet met herpesinfectie. In de afgelopen jaren is er echter een trend geweest naar bevalling via natuurlijke moedervlekken onder de dekmantel van Zovirax. Kenmerkend maternale beschermende antilichamen doorgegeven aan de foetus transplacentaire vanaf 28 weken van de zwangerschap, alsmede door de behandelend arts de nodige preventieve maatregelen kan het risico van herpes infectie van de pasgeborene tijdens de bevalling te minimaliseren uitgevoerd.

Hoe kan een pasgeborene worden onderzocht als beide of één van de ouders herpes heeft?

Met een nieuwgeborene kunt u bepalen of hij in utero contact met het virus heeft gehad. Hiervoor wordt bloed uit de navelstreng genomen om het antigeen van het overeenkomstige herpesvirus en antilichamen daarvan te isoleren. Tegelijkertijd worden antilichaamtiters in het bloed van de moeder gedetecteerd. Ontwikkeling van het immuunsysteem van de foetus begint met het moment van conceptie. Tijdens de 6-8e week van de zwangerschap kunnen stamcellen worden geïdentificeerd in de corticale substantie van de thymus en in week 12 - geproduceerd door B-lymfocyten IgM en IgG in het perifere bloed van de foetus. De belangrijkste bron van foetale immuniteit is echter de overdracht van maternale IgG-antilichamen via de placenta, te beginnen bij 28 weken zwangerschap en door te gaan tot de bevalling. Verhoogde IgM in bloedmonsters van de navelstreng is een teken van intra-uteriene infectie. Maternale IgG-antilichamen bieden foetale bescherming tegen herpes tijdens de zwangerschap en tijdens de neonatale periode. De afwezigheid van antilichamen tegen herpesvirussen bij de moeder kan leiden tot infectie van de foetus of de pasgeborene. Daarom is de gevoeligheid voor herpes-virussen bij de foetus omgekeerd evenredig met het niveau van immuniteit bij de moeder.

Wachten op de ooievaar

Zeggen "Ik hou van jou" duurt een paar seconden, om te laten zien hoe - het een leven lang zal duren.

Reden en gezond verstand zijn niet die pokken: je kunt niet vaccineren.

Natusya sinochka Zaharusya die kleine lieveling van Yarusya

Reden en gezond verstand zijn niet die pokken: je kunt niet vaccineren.

Moeder Jeanne, Booty - dochter Zhenechka (19.03.03) en zoon Nazarchik (15 juli 06)

Zwangerschap en bevalling
Van geboorte tot jaar
Van 1 tot 6 jaar
Van 6 tot 16 jaar oud
familie
Handige links

De auteursrechten van de artikelen zijn beschermd in overeenstemming met de auteursrechtwetgeving. Gebruik van materialen op internet is alleen mogelijk met indicatie, hyperlinks naar de portal, open voor indexering. Gebruik van materialen in gedrukte publicaties is alleen mogelijk met schriftelijke toestemming van de redactie.

Forum zwangerschap. Het tijdschrift is 9 maanden oud.

Zwangerschap en bevalling. Bespreking van problemen

  • Raad van bestuur<9 maanden
  • Verander lettergrootte
  • Voor afdrukken
  • FAQ
  • Registratieformulier
  • Log in

Herpes en zwangerschap

Herpes en zwangerschap

Tanya »14 december 2006, 11:11 uur

vo-xena »14 december 2006, 11:55 uur

oxytocine »14 december 2006, 12:03 uur

tigrenok »14 december 2006, 1:01 uur

Nastya »14 december 2006, 13:03 uur

Tanya »14 december 2006, 1:27 uur

oxytocine »14 december 2006, 14:18 uur

oxytocine »14 december 2006, 14.20 uur

Olyanych »14 december 2006, 14:24 uur

Tanya »14 december 2006, 14:28 uur

oxytocine »14 december 2006, 14.31 uur

Nastya »14 december 2006, 14.35 uur

oxytocine »14 december 2006, 14.38 uur

NATALI »08 feb 2007, 23:24

Tatyana1978 »08 feb 2007, 23:42

NATALI »08 feb 2007, 23:47

Tatyana1978 »09 feb 2007, 00:03

NATALI »09 feb 2007, 00:39

Tatyana1978 »09 feb 2007, 00:49

NATALI »09 feb 2007, 01:01

Getuigenissen over herpes en zwangerschap

Uw bericht kislaja19 »14 december 2011, 11:08 uur

Herpes-virus hoe te zijn.

Uw bericht Skripka »15 december 2011, 10:00 uur

Herpes-virus hoe te zijn.

Uw bericht olchik_khv »21 januari 2012, 09:59 uur

Re: Herpes tijdens de zwangerschap

Uw bericht kislaja19 »14 november 2013, 00:41

Re: Herpes tijdens de zwangerschap

Uw bericht marina1.4.87 »19 november 2013, 10:22 uur

Herpes tijdens de zwangerschap

Meisjes vertellen me wie herpes tegenkwam tijdens de zwangerschap. Bij mij op termijn van 5 weken kwam dit kippenvoer op een neus. Belde de dokter zei dat zou atmklovir besmeren, ik vraag haar over de gevolgen die ze zegt niets goeds. Hoe te zijn.

Ik was op mijn lippen, de tijd was alleen maar langer, al dichter bij de tweede helft. Maar de bloedtest liet niet eens de aanwezigheid van dit virus zien. Hier is het waarschijnlijk belangrijk, voor de eerste keer dat je herpes hebt of is het eerder gebeurd?

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Nee, niet de eerste keer. Ben je zonder gevolgen geslaagd?

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Ja, en mijn arts heeft er zelfs geen aandacht aan besteed. Is dit niet de eerste keer, dan is het virus al lang in het lichaam aanwezig. Dit is naar mijn mening. En nog steeds herinnerd, toen vóór de zwangerschap werd onderzocht, heeft de gynaecoloog mij deze analyse zelfs niet aangesteld of genomineerd om over te dragen. Zei dat bijna alles wat hij is.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Ik had al op jonge leeftijd 2-maal, dokters besteedden hier geen bijzondere aandacht aan. het lijkt erop dat de immuniteit is verminderd. En de gevolgen voor mij alleen met genitale herpes, en met het gebruikelijke nee

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Oh, op zijn minst een beetje gekalmeerd, maar toen kreeg ik dergelijke passies te horen: SCHOK:

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Genetal harpes is gevaarlijk in de bevalling als het met de bevalling gaat, dan alleen de COP, dus G zei

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Ik had een exacerbatie van het gen. herpes tijdens de bevalling, niemand heeft er zelfs aandacht aan besteed, dus zij heeft zelf bevallen. Mijn dochter werd geboren als een zeer serieuze t-t-t. Ik denk dat je minder hoeft te denken aan zweren, maar meer over jezelf en de baby en alles komt goed met je, het belangrijkste is om rustig te zijn. Ja, en tijdens de zwangerschap waren er remissies, overleg met een arts, zei dat je zelenko verbrand en niet nerveus bent))) Gezondheid voor iedereen!

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Ik zou geen acyclovir insmeren, het heeft een teratogeen effect
De instructies zeggen

Het gebruik van het geneesmiddel tijdens de zwangerschap is mogelijk in het geval dat het beoogde gebruik voor de moeder het potentiële risico voor de foetus overschrijdt.

Ik was in de tweede helft van de zwangerschap en spreidde zowel de boven- als de onderlip. Ik zat thuis op b / l. Ze besmeurde met zebra- en zinkpasta. Het had geen gevolgen.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Het herpesvirus is echt gevaarlijk als we op het moment dat we nemen. je lichaam eerst in aanraking door het virus (evenals rubella, bijvoorbeeld) En omdat je al hebt antitela.S zwangerschap belasting van het lichaam is groot, is het immuunsysteem verzwakt in de eerste weken, kon herpes "trekken".U me ongeveer drie maanden was tweemaal (eerder te snel gesprongen) en de analyse van een herpes-virus zelfs otrits. Het was.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

"Ik hou van" onze artsen, niets goeds, het antwoord is zeker zeer professioneel en vooral "humaan" voor een zwangere vrouw.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Het belangrijkste ding dat dit herpes is niet de eerste keer tijdens de zwangerschap, ik ben LCD overgedragen antilichamen en ik vond het een lange, en het feit dat ik het heb regelmatig vylaziet zelfs geen aandacht besteden, zei hier je vloer LCD dergelijke niets mis, maar viferon in de laatste fase als een preventieve agent heb ik dit nog niet toegepast
Trouwens, op de vroege termijn, mijn arts bij wie ik werd behandeld voor onvruchtbaarheid, allemaal bang de horrorverhalen en de hele tijd dat ze slecht sprak en hierdoor in 1 trimester 3 keer uzi deed

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Irina, ik wil je niet laten schrikken, maar de gevolgen kunnen echt, om het zachtjes te zeggen, slecht zijn, zoals foetale foetale longontsteking. Wat in mijn geval gebeurde. Toegegeven, ik kreeg een ingewikkeld verhaal en nu kan ik alleen maar raden of longontsteking intrauterine was. Niettemin, toen ik zwanger was en herpes (op de lippen) had, was ik in overleg met een geneticus, zij zei dat het noodzakelijk is om aciclovir in tabletten te drinken, tk. Het voordeel is groter dan het potentiële risico. Neem dus contact op met een andere specialist en voer de nodige tests uit. Veel geluk voor jou.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

En hoe definieer je het bij de geboorte of op de een of andere manier anders? je zei het en dat longontsteking wordt veroorzaakt door herpes kotroy die je had? begrijp gewoon niet hoe het herpes-virus, dat wordt aangetroffen bij 80% van de mensen en longontsteking, met elkaar verbonden is - zijn dit niet slechts 2 verschillende dingen?

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Ik denk ook een soort van nonsens. Bij mij altijd de herpes vylazit na sterke verkoudheid. En tijdens de zwangerschap kwam ik twee keer voor. Ik was erg slecht met 6-8 per week, omdat de gebruikelijke medicijnen niet konden worden behandeld, dus in mijn stadium van herstel werd zo'n herperd op de neus griezelig, besmeurd met acyclovir. Het is actueel, het heeft geen effect op het kind, maar tablets wel. En met het kind was alles in orde, ze werd gezond geboren, alle tests waren normaal.
Ik kwam ook naar de therapeut, de ogen zo groot als een schotel, zeg herpes beklommen, acyclovir besmeurd, ze vertelde me: we zijn voor 95% van de bevolking besmet met herpes, er zal niets vreselijks gebeuren.

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

bedankt voor het positieve! Ook ik herpes eeuwige metgezel van mijn leven, maar toen de heer en therapeut zwak om te reageren wanneer klaagde ik te sterk was ziek voor 16 weken, waarbij meer dan bezorgd, zet ARI, 3 dagen voorafgaand aan de stijgende koers van 38,8 geweest

  • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Het werd bepaald na de geboorte, ongeveer 12 uur na de geboorte, het kind begon zwaar te ademen, de eerste dag werd de intra-uteriene infectie overgebracht naar de intensive care met een diagnose. Iets anders dan herpes tijdens de zwangerschap was ik niet ziek, en beide herpes is niet de eerste keer (zelfs de artsen vonden het niet nodig om te vertellen over het te overwegen, dacht ik, onzin, en zalfde ze met Zovirax), en toen ik meldde dit bij de dokter om mijn geboorte te nemen, zei ze,, dat de longontsteking van de baby te wijten is aan herpes, en uit haar woorden zijn dergelijke gevallen niet klein en zelfs dodelijk. Maar in mijn geval, veel mismatches, en ik, eerlijk gezegd, niet helemaal van overtuigd dat de baby in de baarmoeder, in plaats van "vnutriroddomnaya" infectie, maar wat je moet aandacht besteden aan dit - het is een feit. Zoals ik al schreef, toen ze op een genetica-receptie was, zei ze ook dat herpes intra-uteriene pneumonie bij de baby kan veroorzaken. Maar voor zover ik weet, als dit in de vroege stadia van de zwangerschap gebeurt, gebeurt er in de regel een miskraam. En in de ochtend. longontsteking kan ook SARS veroorzaken, toen ik met de baby in het ziekenhuis lag, waren er ook dergelijke gevallen. In dit geval, tijdens de zwangerschap, wordt longontsteking niet gediagnosticeerd. de longen van de baby werken nog niet. Maar gelukkig ken ik meer voorbeelden wanneer herpes geen invloed had op de gezondheid van het kind. Ik hoop dat jij ook alles zult regelen! Ik verontschuldig me dat ik zo veel ben, wil gewoon niet dat je denkt dat ik aan het componeren ben, want ze zeggen dat "gewaarschuwd" betekent gewapend! " Met vriendelijke groeten wens ik gezondheid aan jou en de baby! Pas goed op jezelf!

Getuigenissen over herpes en zwangerschap

Hoe vindt infectie met herpes-virussen plaats?

Volgens talrijke studies tot 18 jaar bij meer dan 90% van de stedelijke bewoners geïnfecteerd met één of meer stammen van ten minste 8 klinisch relevante herpesvirussen (herpes simplex 1 en type 2, varicella zoster, cytomegalovirus, Epstein-Barr-virus, humaan herpesvirus 6 en 8- het type). In de meeste gevallen lager en hernieuwde infectie vindt plaats door druppeltjes door direct contact of via huishoudelijke en hygiënische producten (gemeenschappelijke handdoeken, zakdoeken, etc.). Het bleek als mondeling, genitaal, oraal-genitaal, transfusie, transplantatie en transplacentaire transmissie routes.
Na infectie van een cel, bijvoorbeeld, herpes simplex virus 1 of 2 typen, de synthese van nieuwe virale eiwitten start na 2 uur, en hun aantal een maximum bereikt na ongeveer 8 uur. De snelste klonen virions voorkomen in epitheelcellen en slijmvliezen, bloed en lymfatische weefsels.

Hoe lang leeft het herpesvirus?

Volledig gevormde en klaar voor latere reproductie "dochter" infectueuze virionen weergegeven in de geïnfecteerde cel na 10 uur en het aantal maximaal wordt na 15 uur. Gedurende de gehele periode van zijn leven primaire ( "ouder") virusdeeltje reproduceert 10-100 "kind" virusdeeltjes en 1 ml herpetische blaasjes gehalte van 1000 tot 10 miljoen virusdeeltjes. Virionen zeer thermostabiel - geïnactiveerd (vernietigd) bij 50-52 graden gedurende 30 minuten bij 37,5 ° -. Gedurende 20 uur stabiel bij -70 ° lange, opgeslagen in weefsels. Op metalen oppervlakken (munten, deurknoppen, kranen) herpes overleeft gedurende 2 uur op plastic en hout - tot 3 uur in natte verbandgaas en watten gedurende de droogtijd bij kamertemperatuur (6 uur). Unieke biologische eigenschappen van het virus herpes is een levenslange behoud van virussen in een gewijzigde vorm in de zenuwcellen van de regionale (met betrekking tot de plaats van binnenkomst van de herpes) gevoelszenuw ganglia. De meest actieve in dit opzicht zijn herpes simplex-virussen (labiaal en genitaal), het minste - het virus

Alle bekende varianten van herpes-virussen kunnen terugkeren. Bijvoorbeeld, de herhaling van infecties veroorzaakt door het herpes simplex virus, vaak gezien op de achtergrond van stress, niet-specifieke endocriene stoornissen, veranderingen in de geografische woonkamer, hoge zonnestraling, etc. Vaak Asymptomatische recidieven van CMV-infectie waargenomen bij zwangere vrouwen en bij patiënten die immunosuppressieve en hormonale therapie. In het algemeen, die een terugkerende herpesinfectie binnen niet meer dan 8-20% van de patiënten met duidelijke gebreken in het immuunsysteem.

Herpes-virus is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening bij zwangere vrouwen.

Studies uitgevoerd in het Herpetic Center in Moskou hebben aangetoond: de diagnose van het herpes simplex-virus is nu gecompliceerd vanwege het feit dat in 65% van de gevallen de ziekte atypisch is.
Herpesvirussen kunnen leiden tot transplacentale infectie van de foetus of opstijgen via het geboortekanaal (vaak tijdens de bevalling, maar mogelijk tijdens de zwangerschap). Opgemerkt moet worden dat tijdens de zwangerschap in het lichaam, vrouwen ondergaan anatomische veranderingen gericht op het waarborgen van de bescherming van de foetus van het onderste deel van de genitale landstreekbesmetting.

Wat is gevaarlijk voor herpes bij zwangere vrouwen?

Zeer gevaarlijk zijn voor de foetus zijn de primaire genitale herpes bij de moeder en exacerbatie van chronische herpes, begeleid door het vrijkomen van het virus in het bloed. Het risico op infectie van het kind in de bevalling bereikt 40%. De nederlaag van de foetus en de placenta kan op elk stadium van de zwangerschap en leiden tot de vorming van aangeboren afwijkingen, foetale sterfte, miskraam of vroeggeboorte. Nadelige uitkomsten voor de foetus hangen voornamelijk samen met de transplacentale (hematogene) manier van overdracht van herpesvirussen. Infectie van de foetus in de I trimester van de zwangerschap leidt tot een waterhoofd, hartafwijkingen, afwijkingen in de ontwikkeling van het maagdarmkanaal enz., Frequent waargenomen spontane abortus. Infectie in trimesters II en III leidt tot de ontwikkeling van de foetus herpes hepatitis, pancreatitis, bloedarmoede, geelzucht, longontsteking, herpes meningoencefalitis, bloedvergiftiging, ondervoeding. Met het stijgende pad van infectie vermenigvuldigt en vermenigvuldigt het herpesvirus zich in het vruchtwater, polyhydramnio's worden genoteerd. Het is ook mogelijk om postpartum-infectie van pasgeborenen in de aanwezigheid van herpetische manifestaties op de huid van de moeder, verwanten of medisch personeel. Aldus leidt infectie van de foetus vóór de 20e week van de zwangerschap in 34% van de gevallen tot spontane abortus of foetale abnormaliteiten. In de periode van 20 tot 32 weken - tot vroeggeboorte of intrauterine foetale dood in 30 - 40% van de gevallen. Primaire infectie met herpes moeder na 32 weken van de zwangerschap - de geboorte van een ziek kind met de huid laesies (koortsblaasjes, zweren), die vrij zeldzaam is, het oog (cataract, microphthalmia, chorioretinitis), en het centrale zenuwstelsel (micro - en hydrocephalus, cerebrale necrose). Bij ernstige letsels van de pasgeborene (herpetic meningoencephalitis, sepsis), sterft de dood in 50% - 80% van de gevallen. Met de tijdige start van de behandeling daalt de sterfte tot 20%. Overlevende kinderen in de toekomst hebben ernstige complicaties (neurologische aandoeningen, visuele stoornissen, achterblijvende psychomotorische ontwikkeling).

Cytomegalovirus en zwangerschap.

Van cytomegalovirus infectie mogelijk verloskundige complicaties, zoals de dreiging van de beëindiging van de zwangerschap, miskraam, de ontwikkeling van de zwangerschap, vroeggeboorte, intra-uteriene dood en foetale afwijkingen. De kans op besmetting met latente (verborgen) tijdens infectie is bijna afwezig is als reactivering is 0,5-7%, en in de primaire cytomegalovirus infectie groter is dan 40%. Cytomegalovirus laesies manifesteren zich door multipele orgaantheologie. Bovendien gaat een infectie met cytomegalovirus gepaard met een schending van de cellulaire immuniteit. Sterfte met congenitale cytomegalovirus-infectie bereikt 20-30%.

Is zwangerschap mogelijk met herpes?

Alle cijfers zijn teleurstellend. Een tijdig onderzoek kan echter de aanwezigheid, de activiteit en het verloop van de herpesvirus-infectie in het lichaam bepalen. Het is volledig onmogelijk om van het virus af te komen, maar het is mogelijk om de activiteit te verminderen en de factoren van specifieke verdediging van het organisme te vergroten. Het is vooral belangrijk om een ​​onderzoek uit te voeren en, indien nodig, een behandeling in het geval dat een zwangerschap gepland is.
Denk niet dat alleen genitale herpes een gevaar is tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap tegen een achtergrond van fysiologische immunodeficiëntie, wanneer er een herpetische uitbarsting op het gezicht optreedt, kan het herpesvirus worden geïsoleerd in het bloed van de moeder, wat het gevaarlijkst is voor de foetus.
Cytomegalovirus heeft, in tegenstelling tot het herpes simplex-virus, geen karakteristieke klinische manifestaties en meestal is de activering asymptomatisch, minder vaak onder het masker van ARVI. Vrouwen leren vaak over de infectie die ze hebben wanneer ze beginnen te worden onderzocht op onvruchtbaarheid of zwangerschapspathologie. Het Moscow Herpetic Centre heeft nieuwe effectieve methoden ontwikkeld voor de behandeling van herpes waarmee vrouwen met herpes complicaties tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen en een gezond kind kunnen baren.

Wat als het herpes-virus of cytomegalovirus wordt gedetecteerd in uitstrijkjes tijdens de zwangerschap en er geen klachten zijn van de geslachtsorganen?

Wees hier niet bang voor, ook al heb je nooit klinische verschijnselen van herpesinfectie (in het gezicht of op de geslachtsorganen) gehad. U dient een viroloog te raadplegen en een uitgebreid virologisch onderzoek uit te voeren om de juiste diagnose te stellen en de activiteit van het virus te identificeren. Alleen in dit geval is het mogelijk om de situatie te voorspellen. Als het virus kregen in het lichaam vóór de zwangerschap en het bloed van specifieke antivirale antilichamen aanwezig zijn, het risico op foetale infectie is 0,04-0,1%. Het grootste gevaar voor de foetus is de isolatie van het virusantigeen in het bloed van een zwangere vrouw. Echter, in dit geval is de kans op infectie van de foetus is afhankelijk van vele factoren :. De toestand van de foetus en de pasgeborene, pathogeen activiteit, de staat van het immuunsysteem van de bescherming van de moeder, de duur van de zwangerschap, enz. Het uitvoeren van de nodige preventieve cursussen tijdens de zwangerschap om infectie van de foetus en de pasgeborene te vermijden, zelfs met de aanwezigheid van de moeder van de actieve herpes-virus.

Ik ben van plan om zwanger te worden. Bij inspectie in mijn bloed worden antilichamen tegen een cytomegalovirus onthuld. Wat moet ik doen?

De brede en alomtegenwoordige prevalentie van cytomegalovirus in de natuur, de verscheidenheid aan manieren en methoden van de overdracht ervan, het vermogen van het virus om persistent te blijven in het gastheerorganisme leiden tot een bijna totale infectie van de volwassen populatie met dit virus. Dus, volgens de serologische massascreeningstests uitgevoerd in de VS, worden sporen van het overgedragen cytomegalovirus gedetecteerd bij 30-45% van de mensen in de leeftijd van 20-25 jaar, en bij personen ouder dan 40-50 jaar bereikt dit cijfer 70-80%.
De infectie van een persoon met een cytomegalovirus blijft meestal onopgemerkt en de cytomegalovirus-infectie zelf verloopt zonder uitgesproken klinische manifestaties en blijft vaak niet herkend.

Vaak is de detectie van markers van de overgedragen cytomegalovirus-infectie een diagnostische bevinding tijdens een diepgaand onderzoek. De frequentie van chronische vormen van cytomegalovirus onder de bevolking is 15-18%. Chronisch infectieus proces vindt plaats met perioden van langdurige remissie van enkele maanden tot meerdere jaren. In dit geval hebben we het over, de zogenaamde gezonde virusdragend.
Voor een correcte en bekwame beoordeling van het resultaat van uw bloedonderzoek voor de isolatie van antilichamen tegen het cytomegalovirus en aanbevelingen voor zwangerschap, dient u een specialist te raadplegen.

Ik heb terugkerende genitale herpes. Mijn vrouw heeft geen herpes en is momenteel zwanger. Hoe het kind te beschermen?

Vooral het risico voor de foetus is vooral hoog als de moeder tijdens de zwangerschap voor het eerst geïnfecteerd raakt met herpes van welk type dan ook. Als dit de laatste weken gebeurt, is het risico van overdracht van het virus 50%. Bij de primaire herpes in elke periode van zwangerschap is er de mogelijkheid van transplacentale overdracht van het virus naar de foetus. Onder kinderen die met herpes zijn geïnfecteerd, is zo'n transmissieroute 5%. Daarom, als u genitale herpes (of een andere herpes virus), is het noodzakelijk om alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het infecteren van zijn vrouw: sex te elimineren tijdens terugval, een studie van sperma isolering van het virus, het gebruik van een condoom. Het is logisch om advies in te winnen bij een arts en een volledig onderzoek te ondergaan.

Ik heb meerdere jaren last van terugkerende genitale herpes. Op het moment ben ik zwanger. Moet ik een keizersnede hebben?

Het risico van een infectie van een pasgeborene tijdens passage door het geboortekanaal van een moeder met terugkerende genitale herpes is 5-8%. Op deze manier is 90% van de pasgeborenen besmet met herpesinfectie. In de afgelopen jaren is er echter een trend geweest naar bevalling via natuurlijke moedervlekken onder de dekmantel van Zovirax. Kenmerkend maternale beschermende antilichamen doorgegeven aan de foetus transplacentaire vanaf 28 weken van de zwangerschap, alsmede door de behandelend arts de nodige preventieve maatregelen kan het risico van herpes infectie van de pasgeborene tijdens de bevalling te minimaliseren uitgevoerd.

Hoe kan een pasgeborene worden onderzocht als beide of één van de ouders herpes heeft?

Met een nieuwgeborene kunt u bepalen of hij in utero contact met het virus heeft gehad. Hiervoor wordt bloed uit de navelstreng genomen om het antigeen van het overeenkomstige herpesvirus en antilichamen daarvan te isoleren. Tegelijkertijd worden antilichaamtiters in het bloed van de moeder gedetecteerd.
Ontwikkeling van het immuunsysteem van de foetus begint met het moment van conceptie. Tijdens de 6-8e week van de zwangerschap kunnen stamcellen worden geïdentificeerd in de corticale substantie van de thymus en in week 12 - geproduceerd door B-lymfocyten IgM en IgG in het perifere bloed van de foetus. De belangrijkste bron van foetale immuniteit is echter de overdracht van maternale IgG-antilichamen via de placenta, te beginnen bij 28 weken zwangerschap en door te gaan tot de bevalling.
Verhoogde IgM in bloedmonsters van de navelstreng is een teken van intra-uteriene infectie. Maternale IgG-antilichamen bieden foetale bescherming tegen herpes tijdens de zwangerschap en tijdens de neonatale periode. De afwezigheid van antilichamen tegen herpesvirussen bij de moeder kan leiden tot infectie van de foetus of de pasgeborene. Daarom is de gevoeligheid voor herpes-virussen bij de foetus omgekeerd evenredig met het niveau van immuniteit bij de moeder.

Getuigenissen over herpes en zwangerschap

Bevalling, zwangerschap, verloskunde

  • Raad van bestuur
  • Verander lettergrootte
  • Vertel een vriend
  • Voor afdrukken
  • reglement
  • FAQ
  • Registratieformulier
  • Log in

herpes

moderator: kuip

Nastyk »Za 01. 2008-10.57 uur

Spinnende Geplaatst: wo 03 mei 2008 17:20 uur

Svetnick Geplaatst: Ma maart 03, 2008 20:06 uur

Cvetochek-anna Geplaatst: Maa 10 maart 2008 17:50 uur

Marus »Bekijk vorig onderwerp Bekijk volgend onderwerp

Rita-Margarita »Don 13-mrt-2008 17:02 uur

Marus »Fri 14 maart 2008 15:10 uur

Terugkerende herpes

Malena »Wo 03 dec. 2008 19:21 uur

Miriam »Wo 03 dec. 2008 20:53 uur

Melamory »Wo 03 dec. 2008 21:12 uur

Baby.X »Do 04 dec. 2008 12:50 uur

Malena »Do 04 dec. 2008 19:19 uur

Miriam »Do 04 dec. 2008 19:23 uur

Malena »Fri 05 dec. 2008 18:42 uur